Visualia Festival 2017: Spark! Led Drummers i Lords of Lightning ponovno na pulskom festivalu svjetla

 

Peta godina hrvatskog festivala svjetla donosi najbolje od najboljeg iz programa protekle četiri godine

Najveći hrvatski festival svjetla – VISUALIA, održat će se za nešto više od dva mjeseca u Puli. Glavni organizatori Festivala su Udruga Sonitus i Turistička zajednica grada Pule, dok su suorganizatori Arheološki muzej Istre te Udruga kineziologa grada Pule.

Od 21. do 23. rujna 2017. godine Visualia će predstaviti Pulu u drugačijem svjetlu – dapače, bit će to Pula okupana svjetlošću i događajima koji slave svjetlost, pozitivne emocije i nove tehnologije. Ovogodišnja Visualia donosi jedan osebujni prejsek najboljih izvedbi i točaka prethodnih godina. Tako će brojni posjetitelji moći uživati u programu najboljih 2D i 3D mappinga, pogledati najkreativnije svjetlosne instalacije, uživati u nastupima svjetski poznatih performera. Tijekom festivala bit će u Puli i novih umjetničkih instalacija domaćih i stranih umjetnika.

No, najveće uzbuđenje zasigurno će potaknuti nastupi najpoznatijih britanskih izvođača koji upravo ove godine dolaze po drugi put u Pulu.

Dinamični nastup Spark! osvijetljenih Led Drummersa te energični dvojac Lords of Lightning zasigurno će vas ostaviti bez daha. Posjetitelji koji su uživali u programu manifestacije Visualia Festival 2014. godine sigurno se još danas prisjećaju tih nezaboravnih nastupa.

Led Drummers su kreacija tvrtke Worldbeaters Music koja je tvorac vrhunskog osvijetljenog uličnoga teatra – Spark! Predstavit će kombinaciju moćnih bubnjeva, dinamične koreografije i šarenog osvjetljenja. Svakako će očarati publiku te povesti je na interaktivno,  zanosno putovanje u čarobni nezemaljski svijet.

Prilikom prve posjete Visualia Festivalu, poznati bubnjari su iskazali zadovoljstvo te najavili povratak. Naglašavaju da su ljudi u Puli topli i srdačni, grad je prekrasan i prepun povijesne baštine. Prisjećaju se posebnog dojma radničkog i industrijskog grada sa svojim pristaništima i dizalicama koji ih je asocirao na njihov Newcastle.

 

Drugi poznati britanski izvođači dvojac je pod nazivom Lords of Lightning. Oni stvaraju hipnotizirajući spektakl nastupom borbe dvaju titana gdje na očigled publike obuzdavaju 4 milijuna volti električne energije. Dok struja teče njihovim tijelima, oni bacaju jedan na drugoga pucketave djeliće energije u očaravajućem plesu dualizma. Nastupima koje izvode od Londona, Miamija pa sve do Macaua i Bangkoka, Lords of Lightning dokazali su se diljem svijeta kao jedinstveni izvođači koji privlače publiku svih dobnih skupina i porijekla. Oni će vas zadiviti naizgled nemogućim. Koreografski osmišljena bitka koja sadržava elemente modernoga plesa, borilačkih vještina i nastupe slobodnog stila, nevjerojatna je fuzija fluidnog ljudskog pokreta i leteće snage bijele tople energije.

Lords of Lightning bili su također pulski gosti tijekom 2014. godine te, osim što su očarali brojnu publiku koja je još dugo spominjala njihov nastup, i sami su ponijeli sa sobom lijepo sjećanje i želju da se vrate.

O nastupu iz 2014. ističu: „Smještena na prekrasnoj lokaciji te s namjerom da povezuje kreativce, vizionare, znanstvenike i umjetnike širom spektra, Visualia kombinira intimnost, križanje, spajanje i čudesne inovacije i instalacije.“

Stoga što više reći, nego, zabilježite si datume u rujnu – od 21. do 23. rujna 2017. godine i dođite na pulski festival svjetla.

Festival koji sjaji maštovitim i posebnim svjetlosnim instalacijama, perfomansima te brojnim drugim  programima – VISUALIA FESTIVAL 2017.

 

Festival podržavaju:

Grad Pula, Istarska Županija i Turistička zajednica Istre

Novosti o festivalu pratite i na službenim stranicama:

https://www.facebook.com/VisualiaFestival/

https://www.pulainfo.hr/hr/

Pin It on Pinterest