DAVOR KOMARU ZLATO POJEDINAČNO – SREBRO U PARU SA MELISOM OSMANOVIĆ

 

MEĐUNARODNO PRVENSTVO U BOĆANJU ZA OSOBE S INVALIDITETOM Poznan/Poljska 05.-11. srpnja 2017. godine

Igrač/boćar našeg Kluba Davor Komar iz Pule, kao član Hrvatske boćarske reprezentacije osvojio je zlato bez ijednog poraza na Regional openu u Poljskom Poznanu u organizaciji svjetske voćarske organizacije ‘BISFD’.

Do zlata je Komar stigao pobijedivši po grupama prvaka Izraela rezultatom 6:3, zatim aktualnog Evropskog prvaka i osvajača zlatne medalje na paraolimpijadi 2016. godine poljaka Samuela Andrečika za 7:0.

Nakon razigravanja po grupama Komar je u četvrt finalu ‘dobio’ svog kolegu također hrvatskog reprezentativca Damira Jurena sa 8:2, nakon čeka je u polufinalu pobijedio njemačkog prvaka sa 13:0, da bi u finalu rezultatom 5:2 pobijedio višestrukog
prvaka portugala, inače 7 na svjetskoj rang listi.
U Poznanu je naš igrač i po prvi puta kategoriziran službenom međunarodnom licencom, a ovo su za Komara ujedno i prvi osvojeni bodovi za svjetsku rang listu i sudjelovanje na svjetskom prvenstvu 2018. godine, kao i za mogući nastup na paraolimpijskim igrama 2020. godine.

Na ovom istom natjecanju u paru su Komar i njegova klubska kolegica Melisa Osmanović iz Pule osvojili srebro. Prvo mjesto osvojio je portugalski par, inače osmi u paru na svjetskoj rang listi, dok su brončani pili slovački par, inače aktualni svjetski prvaci i pobjednici iz Ria prošle godine.
Na prvenstvu je sudjelovalo 13 zemalja. Iskrene čestitke našim pobjednicima!
Što se tiče daljnjih međunarodnih natjecanja, Davor Komar i Melasa Osmanović, kao članovi
Hrvatske boćarske reprezentacije u rujnu mjesecu putuju u Američki Kanzas na otvoreni svjetski Kup, te zatim na Europsko prvenstvo u Portugal, u mjesecu listopadu.
Više o svemu možete pogledati na internet stranici Kluba – WWW.ISTRIJANA.HR.

Pin It on Pinterest