ZAPOČELE FILMSKE RADIONICE RED I BALTAZAR

 

Tradicionalni Pustolovni laboratorij profesora Baltazara već trinaesti put za redom otvara vrata novoj generaciji mladih zaljubljenika u animirane filmove. Tako je ove godine kroz ista ta vrata prošlo trideset i dvoje budućih filmskih animatora, podijeljenih u dvije grupe polaznika. U stopu ga prati i RED radionica na kojoj je upravo danas 16 polaznika po prvi puta zakoračilo u svijet filma.

I ovogodišnji Pulski filmski festival donosi radionicu izrade animiranog filma Pustolovni laboratorij profesora Baltazara i RED radionicu za digitalnu generaciju. U Baltazaru sudjeluju mališani u dobi od 7 do 12 godina željni novih sadržaja, eksperimentiranja i uzbudljivih filmskih podviga. Radionica je zamišljena kao jednotjedni program u kojem se djeca upoznaju s tehnikama izrade i produkcije animiranog filma. Uz vodstvo Vibora Juhasa i Manuela Šumberca prolaze se svi segmenti: razrada priče, scenarija, kreiranja likova i njihovih osobnosti, osnove animacije i produkcije. Radionica se održava u Circolu – Zajednica Talijana Pula od 12. do 20. srpnja 2017.

Paralelno s Baltazarom za najmlađe, kreće i RED radionica za one malo starije. Radionica se održava na engleskom jeziku, a polaznici su budući filmaši od 12 do 16 godina. U Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula od 13. do 20. srpnja voditeljica Judita Gamulin polaznicima će održati program koji je podijeljen na praktični i edukativni dio, uz posebna predavanja organizirana u suradnji s vodećim filmskim profesionalcima. Uz stručno vodstvo, sudionici radionice napisat će i producirati svoj kratki film, snimiti ga koristeći RED DRAGON kamere te montirati u REDucation post-produkcijskom studiju.

Rad polaznika obje radionice i ove će se godine prikladno obilježiti, zadnjeg dana Pulskog filmskog festivala, u subota, 22. srpnja,  u 11 sati kada će se održati svečana dodjela nagrada i diploma u Istarskom narodnom kazalištu nakon čega će uslijediti i ono najbitnije – premijera filmova na velikom platnu na koju ste, naravno, svi dobrodošli!

Sve informacije o obje radionice možete pronaći na službenim web stranica 62. Pulskog filmskog festivala

Pin It on Pinterest