Objavljena konačna lista reda prvenstva za upis u vrtiće

 

Danas je u komunalnoj palači u Puli održana prezentacija Konačne liste reda prvenstva za upis u dječje vrtiće za pedagošku godinu 2017./2018.  na području grada Pule.

Zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci istaknula je kako su i ove godine upisana sva djeca koja su ispunila kriterije Pravilnika o upisu djece u dječje vrtiće poput prebivališta u Puli i starosne dobi od najmanje 12 mjeseci. „Nastavljamo provoditi odgovorno i transparentno jedinstvene upise u dječje vrtiće neovisno o tome tko je njihov osnivač. Ukupno smo ove godine zaprimili 605 zahtjeva od čega je upisano 481 dijete; 209 u dječje vrtiće, 228 u jaslice i 44 u predškolu.“ – kazala je Puh Belci.

Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović kazala je kako je ove godine na temelju mišljenja stručnog Povjerenstva uključeno i 7 djece s teškoćama u razvoju u integrirane skupine. “Djeca s posebnim potrebama redovito su i  u potpunosti integrirana u naš obrazovni sustav od jaslica do osnovnih škola.” – poručila je Krizmanić Marjanović.

Predsjednica Povjerenstva za upis djece u dječje vrtiće Sanja Krizman prezentirala je ukratko proces jedinstvenih upisa, odnosno rada povjerenstva i potrebne dokumentacije koju će roditelji trebati ponijeti na završne upise.

Kao i prethodne i ove su godine osigurane jasličke skupine koje će se tijekom godine otvarati po potrebi i zahtjevu roditelja kako bi se upisala djeca koja će godinu dana navršiti nakon 1. rujna 2017. godine. Konačna lista reda prvenstva za upis djece u dječje vrtiće u pedagoškoj godini 2017/2018 po dobnim skupinama i objektima i pripadajući prilozi objavljeni su na oglasnim pločama dječjih vrtića i na službenim web stranicama DV Pula (www.dvpula.hr) DV Mali svijet (www.dvmalisvijet.hr)  i DV-SI Rin Tin Tin Pula-Pola (www.rintintin.hr). Osim toga roditelji mogu pronaći konačnu listu i na službenim web stranicama Grada Pule, pod sekcijom „Izdvojeno” – „Upisi u dječje vrtiće“ ili izravno preko poveznice http://evrtic.pula.hr/RezultatiUpisa.aspx.

Pin It on Pinterest