Dva filma Anđelka Jurkasa večeras u Areni

 

Film Fuck off I lovu You  kombinacija je raznih žanrova, a riječ je o nezavisnom filmu redatelja Anđela Jurkasa koji se večeras premijerno prikazuje u pulskoj Areni. Film se bazira na knjizi koja još nije ni izašla iz tiska, a radnja se odvija oko kompleksnih ljudskih odnosa.

„Imamo sve kombinacije odnosa, muško – ženskih, muško – muških i žensko – ženskih odnosa“, rekao je Jurkas na konferenciji za medije dodavši kako film sadrži i autobiografske dijelove, dokumentarističke događaje te one fiktivne.

„Nije to neka pametna priča, nastala je zapravo iz potrebe da o tome napravim film, film o ljubavi o kojoj progovaram ponekad tragično, ponekad komično, a ima i parodije“, napomenuo je Jurkas najavivši još dva nastavka priče s obzirom odnosno filmsku tirlogiju.

Film je okupio poznata glumačka imena među kojima i Juditu Franković u ulozi glumice.

„To mi je bilo pomalo čudno posebice što mi je i inače teško reći da sam glumica mada to što radim jako volim“, izjavila je i na pitanje kako je bilo ljubiti se s filmskim partnerom i dugogodišnjim prijateljem Goranom Bogdanom.

Autor glazbe Dalibor Grubačević, istaknuo je kako je film prepun poznate i nešto manje poznate glazbe dok je naslovna skladba autorsko djelo poznatog benda Faith no more.

Fuck off I love you okupio je i glazbene zvijezde, tako su se u filmu našli Zoran Predin, Gibonni, Tonči Huljić, Anđa Marić, Mile Kekin i mnogi drugi.

Drugi film trećeg festivalskog dana također je film Anđela Jurkasa, a riječ je o filmu Zbog tebe. Na pitanje je li bio težak tempo rada na dva filma u kratkom razdoblju, Jurkas je odgovorio kako je za njega rad na filmu „najlakši posao na svijetu“.

Na filmu su, uz njega, režijskom palicom upravljali i Andrej Korovljev te Tomislav M. Klarić.

Ideja za film nastala je prilikom rada na kratkom filmu s Leonom Paraminski, a i ova je priča kombinacija biografskog i autobiografskog sadržaja.

„Model rada bio nam je tzv. role playing kako bi izbjegli preglumljavanje“, izjavio je Jurkas.

Iskra Jirsak jedna je od brojnih lijepih i talentiranih glumica u filmu, a s iskustvom snimanja je i više nego zadovoljna.

„Bila sam u društvu vrlo zgodnih glumica i dobrih glumaca. Jurkas je bio moj partner na filmu i morali smo ponavljati scene jer bi se nasmijali čim smo se gledali“, ispričala je.

Marko Cindrić tumači lika čiji je posao odvratiti prijatelja od samoubojstva.

„Bila mi je to fora priča, morao sam koristiti maštu kako bi se uživio u lik. Igrao sam s Urbanom koji me zadivio dobrom glumom“, izjavio je Cindrić.

I na ovom je Jurkasovom filmu za glazbu bio zadužen Dalibor Grubačević.

„Glazba na neki način podvlači crtu u scenama te filmu daje onaj neizostavan i poseban pečat“, napomenuo je.

Pin It on Pinterest