Potpisani Ugovori o financiranju projekata iz sredstava Filantropskog fonda „Zajedno za zajednicu“

 

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva po drugi je put dodjelila sredstva za financiranje projekata iz Filantropskog fonda „Zajedno za zajednicu“.

Natječaj „Zajedno za zajednicu“ financira se iz istoimenog Filantropskog fonda čiji su članovi Milenij hoteli iz Opatije, Valamar Riviera iz Poreča te Turistička zajednica Općine Brinje, a sredstva istog udvostručila je Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

Cilj natječaja bio je poticati partnerstvo i umrežavanje javnog, civilnog i turističkog poslovnog sektora kroz razvoj društveno odgovornog turizma u zajednici te podići kvalitetu života u lokalnoj zajednici aktivnim participiranjem organizacija civilnoga društva. Na drugi raspisani natječaj mogle su se prijaviti ustanove i udruge sa sjedištem u Ličko-senjskoj županiji sa projektima predviđenima za provedbu na području Općine Brinje.

Za financiranje su ovog puta odobrena 2 projekta u ukupnom iznosu od 49.992,50 kuna koji će doprinijeti ostvarenju ciljeva natječaja. Udruga žena za očuvanje tradicije, kulturne baštine i ruralnog razvitka “Pavenka” provesti će projekt „Uređenje vidikovca u Općini Brinje – ‘Brinje na dlanu’“ kojim će urediti trenutno zapušten i nepristupačan vidikovac. Osim akcije košnje i čišćenja šireg prostora, građani će se uključiti i u postavljanje klupa, stolova i koševa za otpad. Cilj projekta je oživjeti javni prostor koji se rijetko koristi te ga učiniti zanimljivim mjestom za razgledavanje turista i lokalnih stanovnika. Planinarsko društvo “ŠKAMNICA” će kroz projekt „Uređenje okoliša oko Starog grada Sokolca“ također čistiti i urediti okoliš povijesno-kulturnog prostora Starog grada Sokolca te u suradnji s lokalnim dionicima postaviti 30 novih rasvjetnih tijela u cilju stvaranja mjesta za organizaciju sportskih i kulturnih događanja. Izradit će se i tabla s putokazima i povijesnim zanimljivostima koja će zainteresirane upoznati s okolnom baštinom Općine Brinje. Jedan od ciljeva je uključiti građane u brigu o vlastitom okolišu i kulturnoj baštini. Projekti će biti realizirani do sredine rujna 2017. godine.

Pozivamo sve građane da podrže projekte, kontaktiraju provoditelje i volonterski se uključe u projektne aktivnosti sukladno svojim mogućnostima i interesima. Sudjelujte i Vi u kreiranju bolje lokalne zajednice.

Pin It on Pinterest