IDS Grada Umaga: Pristajemo na interes građana, a ne na prljave političke dogovore

 

Koalicija DSDP-a i HDZ-a kukavički je potez aktualne gradske vlasti!

UMAG – Iako je na održanim lokalnim izborima u svibnju upravo Istarski demokratski sabor u Umagu ostvario najveću podršku građana za rad u Gradskom vijeću, Gradski odbor SDP-a donio je odluku da kreću u koaliciju s HDZ-om upravo kako bi se održala samovolja i samovlada aktualne vlasti. Građani su na izborima dali svoje povjerenje i SDP ima gradonačelnika, a IDS je ostvario najveći broj mandata u Gradskom vijeću te bi logičan korak bio vođenje i presjedanje gradskim vijećem. No, takav razvoj situacije ne odgovara vladajućoj stranci. Ovim potezom SDP je još jednom pokazao kako ga volja birača ne zanima već samo vlastiti interes. Živimo u demokratskom sustavu te su građani svoju volju rekli na izborima i to bi trebalo poštivati, navode iz IDS-a Grada Umaga.

– Pojedinačno smo najjača stranka u Gradskom vijeću i svjesni smo odgovornosti koju su nam građani pružili. Upravo smo zbog toga i pokrenuli pregovore s koalicijom predvođenom SDP-om, kako bi se vijeće konstituiralo i moglo imati stabilnost u radu. Iako su događanja u Gradskom vijeću sramotna i poražavajuća, nećemo se spuštati na razinu prevara da se održi samovlast, već ćemo raditi! Kao što smo obećali građanima, nećemo odustati od realizacije kapitalnih projekata koji su bitni za grad i naše građane, kao što su izgradnja poslovne zone i inkubatora, uređenje gradske luke, uređenje starogradske jezgre, izgradnja srednje škole, uređenje tržnice i svih ostalih projekata iz našeg programa. Bez obzira u kojem sastavu bilo Gradsko vijeće i s kime na čelu, građani su nam na prvom mjestu, na temelju našeg programa su nam dali povjerenje, a mi ga želimo opravdati. Umaškoj politici treba više vjerodostojnosti i dosljednosti, a IDS ima jasan stav i nismo odustali od naših principa zbog pozicija. Najjača smo stranka u Vijeću, ostvarili smo najbolji rezultat u posljednja četiri izborna ciklusa, ojačali smo i pomladili stranku i takvom politikom ćemo i nastaviti. Gradski odbor IDS-a Grada Umaga ograđuje se od svih napada, političkih prepucavanja i prevara jer takav diskurs neće ni otvoriti nova radna mjesta niti će ostvariti projekte koji su potrebni Umagu, izjavio je predsjednik Gradskog odbora IDS-a dr.sc. Daglas Koraca.

Iako su već ranije potezi gradske vlasti ukazivale na političku trgovinu i sporazum SDP-a i HDZ-a Grada Umaga, vijećnici su prevarom dovedeni pred gotov čin. Osim toga, po završetku sjednice podijeljen je “Sporazum o suradnji u radu Gradskog vijeća Grada Umaga” u kojem se u pet članaka navodi da su sve političke stranke u Vijeću postigle suglasnost o suradnji s gradonačelnikom te da će podržati projekte koje je gradonačelnik obećao tijekom svoje kampanje. Ovakvo stavljanje vijećnika pred gotov čin, imputirajući prisilnu suradnju bez ranije obavljenih konzultacija i pregovora, pokazuje diktatorski način rada autora Sporazuma.

– Vijeće grada Umaga postoji radi općeg interesa za građane, a ne radi provedbe samovolje. Ne želimo aludirati tko je autor Sporazuma, ali ga ovim putem pozivamo da ukoliko uistinu želi surađivati, neka pozove predstavnike političkih stranaka na dijalog. Sigurni smo da je svim vijećnicima u interesu osigurati napredak grada i realizaciju razvojnih projekata te da svaki vijećnik ima prijedlog projekta koji bi se trebao naći u tom Sporazumu. IDS predlaže da se u njega ubaci uređenje gradske luke, starogradske jezgre i tržnice, izgradnja srednje škole, više investicija za okolna naselja, izgradnja optičke mreže, uređenje gradskih plaža, zaključio je predsjednik Gradskog odbora IDS-a Daglas Koraca.

Pin It on Pinterest