Župan Flego održao sastanak sa županijskim Društvom Crvenog križa

 

Istarski župan Valter Flego i zamjenica župana Sandra Ćakić Kuhar održali su danas, u sjedištu Istarske županije, u Puli, sastanak s novoizabranim rukovodstvom Društva Crvenog križa Istarske županije, ravnateljicom Sandrom Stipanov i predsjednikom Igorom Lakovićem. Predstavnici županijskog Crvenog križa, tom su prigodom, županu Flegu iznijeli program rada za narednih četiri godina naglasivši kako će u središtu njihovog interesa biti poticanje volonterizma u društvu, posebice među mladima, kao i darivanja krvi. Također, nastavit će se i s edukacijama u predškolskim ustanovama i školama, te  javno-zdravstvenim programima.

Župan Flego je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim funkcioniranjem Društva Crvenog križa, kao i cjelokupnog sustava civilne zaštite na području županije.

„U nadolazećem razdoblju trebamo težiti onome što radi Crveni križ u najrazvijenijim europskim zemljama, a to je maksimalno uključivanje u sve sfere društvenog života, kao privlačenju novih volontera svih dobnih skupina“, kazao je istarski župan dodajući kako je od velike važnosti i dobra suradnja i umreženost županijskog Crvenog križa s gradskim organizacijama.

„Nitko nije otok za sebe zato trebamo djelovati zajednički kako bi bili spremni na promptno reagiranje u mogućim slučajevima ugroze“, naglasio je župan Flego koji je novoj ravnateljici i predsjedniku zaželio puno uspjeha u budućem radu ujedno poručivši kako će im Istarska županija i dalje biti partnerom.

Pin It on Pinterest