Započela izgradnja prvog pulskog bazena

 

“Danas je iznimno važan dan za Pulu i pulski sport. Nakon tri desetljeća čekanja, došlo je konačno vrijeme da se izgradi javni gradski bazen u našem gradu. Izgradnjom kompleksa od čak tri bazena osigurat ćemo najbolje uvjete za rekreaciju za našu djecu i za naše građane treće životne dobi, kao i za sportaše koji će imati svu potrebnu infrastrukturu za ostvarivanje svojih sportskih uspjeha. Ovom se prilikom posebno želim zahvaliti zamjenici gradonačelnika Eleni Puh Belci koja je bila na čelu tima kao i svim suradnicima unutar gradske uprave koji su kroz komunikaciju sa strukom te obilaskom primjera dobre prakse kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu, donijeli prijedlog optimalnog gradskog bazena za potrebe Pule,” poručio je danas na konferenciji za medije povodom otvaranja radova na prvom pulskom javnom bazenu gradonačelnik Grada Pule Boris Miletić.

Izabrana lokacija bazena nalazi se u sklopu već postojećeg sportskog centra kojega čine Dom sportova Mate Parlov, stadion SRC Uljanik-Veruda s atletskom stazom i Boćarski dom.

Direktor Pula Sporta Ivan Glušac u sklopu prezentacije predstavio je glavne smjernice projekta izgradnje gradskog bazena te je najavio kako će radovi koji su danas započeli trajati do svibnja 2018. godine.

Projekt kompleksa javnog gradskog bazena od početka se provodio u suradnji s koordinacijom plivačkih klubova, sportskim udrugama, udrugama osoba s invaliditetom i drugim dionicima te su na redovitim koordinacijskim radnim sastancima usuglašene želje i potrebe s mogućnostima izgradnje. U sklopu projekta izgradit će se ukupno tri bazena: bazen vaterpolo dimenzija 34×25 metara, multifunkcionalni bazen 25×10 metara i bazen za bebe.

Javni gradski bazen kao i svi popratni sadržaji (parkirna mjesta, garderobe, sauna, fitness, ugostiteljski dio) bit će dostupni svim građanima Pule, kako djeci predškolskog i školskog uzrasta, osobama s invaliditetom i osobama sa smanjenom pokretljivošću, tako i rekreativcima, osobama treće životne dobi, plivačima i sportskim klubovima. Posebna pažnja posvetila se upravo djeci, starijim i nepokretnim osobama te osobama s invaliditetom za čije je potrebe, cijeli objekt prilagođen.

Pored rekreacije, treninga i obuke plivača, u bazenu će se moći održavati sva klupska, gradska i županijska natjecanja, lokalni i međunarodni mitinzi u 25 metarskim bazenima u svim plivačkim disciplinama te sva klupska, gradska, županijska, regionalna, državna i međunarodna natjecanja vaterpolo utakmica i turniri. Uz to, projektom je predviđeno i uređenje okoliša, izgradnja trafostanice i plinskog priključka, caffe bar, sauna, multifunkcionalna i fitness dvorana, sanitarni čvorovi, klupski prostori, svlačionice i ostalo.

Vrijednost investicije iznosi 53.504.703,23 kuna, a za izvođača radova je izabrana tvrtka Kolektor Koling d.o.o. iz Slovenije, dok su voditelji projekta Zajednica ponuditelja Ekonerg d.o.o. i PDM Savjetovanje d.o.o. Za stručni i projektantski nadzor zaduženi su Trames Consultants d.o.o. i Urbis d.o.o.

Pin It on Pinterest