Folklorna večer – KUD „Uljanik“ Forum, 25.07.2017. 21,00 sat

 

Pozivamo Vas u utorak, 25.srpnja 2017. u 21,00 sat na folklornu večer na Forumu, drugu od tri folklornih večeri manifestacije Na ulicama i trgovima 2017. U programu sudjeluje KUD „Uljanik“ i gosti Društvo Perojskih Crnogoraca „Peroj 1657“. Organizator programa je SAKUD, suorganizator KUD „Uljanik“, a pokrovitelji Grad Pula i TZ grada Pule.

KUD “Uljanik” će se predstaviti sa svim svojim skupinama. Pripremili su raznoliki program u kojem ćete vidjeti različite istarske plesove, svirku na različitim istarskim narodnim instrumentima te plesove iz ostalih krajeva Hrvatske.

 KULTURNO – UMJETNIČKO DRUŠTVO “ULJANIK” ove godine obilježava 50 godina kontinuiranog djelovanja. Broji 100- njak članova koji djeluju u 6 grupa, 2 glazbene i 4 plesne. Osim koreografija tradicijskih plesova užeg zavičaja na repertoaru ima plesove iz gotovo svih krajeva Hrvatske. Sudjelovalo je na brojnim županijskim, republičkim i međunarodnim smotrama i festivalima. Dobitnikom je mnogih priznanja i nagrada.

 Društvo Perojskih Crnogoraca “PEROJ 1657”osnovano je 15.11.2000.godine. Četiri su sekcije okosnica rada društva: pjevačka sekcija, folklorna sekcija, sekcija za očuvanje povijesne i kulturne baštine Peroja te sportska sekcija. Pjevačka grupa “Peroj 1657” njeguje stare perojske pjesme, te je 2004.godine izdan CD ”Starinske perojske pjesme”. Grupa je učestvovala na međunarodnim i republičkim festivalima tradicijske glazbe i mnogim lokalnim priredbama. Posebno se akcentira na specifičan perojski muzički izričaj “POJANJE”, te su članovi Grupe obnovili tu vrstu pjevanja.

Folklorna sekcija formirana je krajem 2003.godine. Zahvaljujući stručnosti koreografa, Sekcija bilježi nastupe na međunarodnim i republičkim smotrama, te nastupima na lokalnim priredbama, što je popraćeno pohvalama. Programom rada Sekcije zacrtani su Crnogorski plesovi i istarski balun. Grupa je podjeljena na stariji i mlađi naraštaj.

Pozivamo vas i na ostale programe manifestacije Na ulicama i trgovima 2017. te sljedeću od folklornih večeri koje ćete imati prilike vidjeti 22.08.2017.

Pin It on Pinterest