Konstituiran Savjet mladih Grada Vodnjan – Dignano

Novi saziv Savjeta mladih Grada Vodnjan-Dignano konstituiran je u utorak, 3. siječnja 2023. godine. Na konstituirajućoj sjednici za predsjednika Savjeta jednoglasno je izabran Kristijan Opačak, a za njegovog zamjenika Lorenzo Privrat. Uz njih u ovom savjetodavnom tijelu nastupat će još i Mattea Rukonić, Leana Lucchetto, Denis Tuka, Mario Peršić i Mateo Kevrić.

Konstituirajućoj sjednici prisustvovali su predsjednica Gradskog vijeća Grada Vodnjan-Dignano Romina Bilić te gradonačelnik Edi Pastrovicchio.

Članove Savjeta mladih, kao i njihove zamjenike, izabrali su gradski vijećnici temeljem prijava kandidata na sjednici Gradskog Vijeća Grada Vodnjan-Dignano 2. prosinca 2022. godine. Tijelo ima sedam članova, a mandat im traje tri godine računajući od konstituirajuće sjednice.

Savjet mladih savjetodavno je tijelo Gradskog vijeća, kojem je cilj promicanje i zagovaranje prava, potreba i interesa mladih na području Grada. Osniva se radi sudjelovanja mladih u odlučivanju o upravljanju javnim poslovima od interesa i značaja za mlade, aktivnog uključivanja mladih u javni život te informiranja i savjetovanja mladih Vodnjanštine.

Odgovori

Pin It on Pinterest