Sinoć svečano otvoren moderno uređen Prolaz sv. Teodora

 

Prigodnim programom sinoć je i službeno otvoren rekonstruiran Prolaz sv. Teodora koji Kandlerovu ulicu spaja s rivom. Tim je povodom pulski gradonačelnik Boris Miletić izrazio zadovoljstvo obavljenim radovima i zahvalio svima koji su od samog početka pa do realizacije sudjelovali u ovom značajnom infrastrukturnom projektu.

„Pula se svakim danom sve više okreće životu na moru i rivi, a obnovljeni prolaz postat će novo mjesto okupljanja brojnih naših sugrađana i sve brojnih turista. Nakon uređenja kanalizacije, plinofikacije i ostale temeljne infrastrukture koja je oku nevidljiva, u narednom razdoblju slijedi uljepšavanje naše Pule kroz brojne projekte koji će dodatno podići kvalitetu života u našem gradu“, najavio je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Prolaz sv. Teodora u potpunosti je raščišćen, uklonjen je derutni zid te su odrađeni svi podzemni radovi i izvedeni svi priključci na infrastrukturi. Sama lokacija podijeljena je na dvije zone: zona prolaza iz smjera Rive i zona prolaza iz smjera Kandlerove ulice. Prvu zonu karakterizira veza s Rivom i usmjerenost prema moru te je zamišljena kao zona za odmor s klupicama, galerijama, fontanom za pitku vodu i ugostiteljskim objektima, a pristupačan i ležeran ambijent omogućit će zadržavanje posjetitelja i prolaznika. Druga zona prolaza iz smjera Kandlerove ulice zamišljena je kao poslovna zona s pojedinim preinakama u vizuri i komunikaciji. Izvođač radova je tvrtka Roveria usluge d.o.o., a ukupna vrijednost investicije iznosi 2,2 milijuna kuna.

U zabavnom dijelu sinoćnjeg programa nastupio je poznati pulski kantautor Bruno Krajcar i klapa Škerac, a potom i grupa Face to face. U program su se uključili i okolni ugostitelji koji su posjetiteljima nudili posebne promotivne akcije pića.

 

Pin It on Pinterest