Odobrenim bespovratnim sredstvima EU jača se turistička ponuda Pule

 

Ugostiteljskom obrtu Milan za projekt dogradnje i rekonstrukcije istoimenog hotela, iz Europskog fonda za regionalni razvoj odobreno je 6,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Projekt pod nazivom Obiteljski hotel Milan 4* – 50 godina tradicije odobren je za sufinanciranje u okviru natječaja Podrška razvoju malog i srednjeg poduzetništva u turizmu financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a projekt je danas predstavljen na konferenciji za novinare na kojoj je sudjelovao i pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Projektom je predviđeno povećanje kapaciteta s 24 na 44 ležajeva i s 12 na 25 smještajnih jedinica uz realizaciju dodatnih sadržaja čime će se doprinijeti produljenju turističke sezone i povećanju konkurentnosti i tržišne prepoznatljivosti.

„Zahvaljujući tradiciji dugoj 50 godina i kvalitetnom upravljanju, ugostiteljski objekt Milan danas je pojam izvrsnosti u pružanju usluge. Turistički rezultati koje Pula ostvaruje, iz godine u godine ruše sve rekorde pa tako će i ova zasigurno biti jedna od boljih. Ulaganje u izvrsnost uvijek je isplativo ulaganje i drago mi je da pored investicija koje kontinuirano provodimo kao javni sektor, imamo ulaganja i privatnog sektora koji u konačnici zajedno podižu kvalitetu i Pulu čine još ljepšim mjesto za život i odmor,“ kazao je pulski gradonačelnik.

Vlasnik ugostiteljskog obrta Milan Veljko Matić kazao je kako je odluka o investiranju donesena zbog kontinuiranog porasta turističke potražnje te potrebe za povećanjem tržišne konkurentnosti. Pojasnio je kako će realizacijom projekta povećati kategorizacija sa 3 na 4 zvjezdice te kako će se uz zadržavanje svih 14 djelatnika, zaposliti i novi.  Projektom će se na hotel nadograditi nisko energetski objekt s elementima eko hotela koji će biti klasificiran u energetski razred A s potencijalnom prelaska u A+. Osigurat će se visoka energetska učinkovitostobjekta te će se u hotel ugraditi sustavi za korištenje obnovljivih izvora energije. Realizacijom projekta utjecat će se i na povećanje broja noćenja i dolazaka, ali i na povećanje turističke potrošnje. Ukupna vrijednost investicije iznosi 19,2 milijuna kuna, od čega su odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 6,4 milijuna kuna.

Apliciranje za bespovratna sredstava putem natječaja „Podrška razvoju MSP u turizmu povećanjem kvalitete i dodatne ponude hotela“ financiranog iz EU fonda za regionalni ravoj provela je pulska tvrtka Eurokonzalting.

Pin It on Pinterest