U Puli ostvareno prvih milijun noćenja!

 

Jučerašnjim danom Pula je zabilježila prvo milijuntno noćenje, što je čak 10 dana ranije nego je to bio slučaj u prošloj godini ili 28 dana ranije nego je to bio slučaj 2012. godine. U Puli je milijun noćenja 2017. godini ostvarilo 210 tisuća turista. Samo je u prvih šest mjeseci ove godine u Puli ostvareno čak 30 posto više dolazaka i 35 posto više noćenja turista u odnosu na isti period prošle godine.

„Pula iz godine u godinu ruše rekorde noćenja i posjećenosti te postaje sve značajnije mjesto na turističkoj karti svijeta. Kao Grad s preko tisuću manifestacija godišnje, činimo apsolutno sve kako bi privukli što veći broj posjetitelja u naš grad. Pored toga, Pula je među 100 najodrživijih destinacija svijeta, a o ljepotama grada redovito svjedoče brojni članci u najprestižnijim svjetskim časopisima. Sjajnim turističkim rezultatima doprinosi i činjenica da je Pula preko zračne luke koja danas povezana s velikim brojem europskih gradova i želim se zahvaliti svim djelatnicima u turističkom sektoru bez čijeg angažmana ne bi imali ovako dobre rezultate“, kazao je pulski gradonačelnik Boris Miletić na današnjoj konferenciji za novinare predstavljajući dosadašnje turističke rezultate.

Dosadašnje turističke rezultate komentirala je i direktorica Turističke zajednice Grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj.  „Činjenica da je milijuntno noćenje ove godine zabilježeno 10 dana ranije nego prijašnje godine uz podatak da smo lani imali rekordnih 1,8 milijuna noćenja, bude optimizam. Za jednu Pulu koja je godinama bila jako industrijsko i vojno središte, ovo su izvanredne brojke. Pula se i dalje razvija ne samo kao odmorišna već i kao City break destinacija te se i kandidirala za Najuspješniju City break destinaciju. Sve veći broj događanja tijekom cijele godine, sve veća ponuda raznih kulturnih i zabavnih sadržaja kao i rastući broj smještajnih kapaciteta u centru grada te ostala ponuda potkrepljuju navedenu kandidaturu“, kazala je Cinkopan Korotaj i dodala kako je vidljiv razvoj i smještajnih kapaciteta, gdje se mora posebno naglasiti investicije Arena hospitality grupe u svoje objekte i dodatne usluge, ali i ostalih malih ugostitelja.

Milijunto noćenje su ovih dana, točnije u petak, 28. srpnja zabilježili i u Arena Hospitality Grupi, što je po prvi puta od predratnih godina ostvareno u srpnju. „Uzrok tome je izuzetno dobra predsezona i povećanje prometa kojeg bilježi pulska zračna luka“, izjavila je Manuela Kraljević ispred Arena Hospitality GrupeDo kraja godine se i u Arena Hospitality Grupi nadaju ostvarenju dva milijuna noćenja

Nastavak turističke sezone donosi pregršt događanja, koncerata i manifestacija koji će u najveći istarski grad privući na desetke tisuća novih gostiju te sve upućuje na to da će i ova turistička sezona za Pulu biti rekordna s brojkom od 2 milijuna noćenja.

Pin It on Pinterest