Dječji ljetni sportski kamp na Fratarskom otoku, mjesto je igre, učenja i napretka

 

Pulski gradonačelnik Boris Miletić posjetio je danas dječji ljetni sportski kamp na Fratarskom otoku koji svake godine u ljetnim mjesecima okuplja 100-tinjak djece od 5 do 12 godina.

„Dječji ljetni sportski kamp je jedna zaista hvalevrijedna inicijativa naše Sportske zajednice kojoj je Grad Pula pokrovitelj je djeci u slobodno vrijeme pruža mogućnost da uživaju u boravku u prirodi te da se pod stručnim nadzorom i bezbrižno mogu baviti sportom i rekreacijom.  Fratarski otok jedinstven je primjer u Hrvatskoj, a vjerojatno i šire, gdje naši sugrađani mogu ljetovati po vrlo prihvatljivim cijenama“, kazao je prilikom obilaska ljetnog kampa pulski gradonačelnik.

 

 

Dječji ljetni sportski kamp koji se održava u tri turnusa po deset dana, djeci školske dobi omogućava sudjelovanje u raznim sportskim natjecanjima putem kojih mogu spoznati važnost ekipnog takmičenja, uključenosti, druženja i stvaranja novih prijateljstva te se ujedno promiče sport kao glavnog čimbenika zdravog načina života. Naime, pored poticanja sportskih aktivnosti, djeca usvajaju nova saznanja i vještine, razvijaju ljubav prema sportu i ekologiji, razvijaju motoričke sposobnosti te stječu odlučnost, upornost, moralnost i kreativnost. Prema riječima voditelja kampa Branka Uležića, djeca i ove godine imaju priliku naučiti  tehnike plivanja, ronjenja, disanja, zarona u apneji i skokova u vodu. Uče o orijentaciji na moru i u prirodi, uče veslati u kajaku i jedriti u jedrilici klase Optimist te se zabavljaju i igrajući razne sportske i društvene igre.

Polaznici posljednjeg ovogodišnjeg turnusa koji traje do 11. kolovoza, nisu krili oduševljenje te su s gradonačelnikom podijelili brojna pozitivna iskustva te su pozvali svoje vršnjake da se iduće godine odazovu pozivu i budu dio dječjeg kampa.  

Pokrovitelj dječjeg ljetnog sportskog kampa je Grad Pula, a organizator je Sportska zajednica Grada Pule dok su suorganizatori RSD Uljanik te Fratarski d.o.o..

Pin It on Pinterest