Mega spektakl SILK ROAD FESTIVAL sutra u Areni

 

Danas s početkom u 10.00, u hotelu Park Plaza Histria Pula, održana je konferencija za novinare, na kojoj je predstavljena najveća hrvatsko-kineska glazbena manifestacija: SILK ROAD FESTIVAL, koja će se održati u Areni, 11.08.2017. s početkom u 20.00 sati.

Svjetski poznati mongolski Haya band, virtuoz na klaviru zlatnih prstiju Muye Wu, i najpoznatiji kineski glazbeni inovator Zhihui Li sa svojim bogatim glazbenim opusom predstaviti će se publici na jedinstvenom Silk Road Festivalu.

Haya band je jedan od najpoznatijih i često nagrađivanih bendova. Njihovu originalnu fuziju tradicionalnih i modernih glazbenih elemenata vokalno oplemenjuje pjevačica Daiqing Tana, nesvakidašnjeg glasa, koja ostavlja publiku bez daha. Daiqing Tana, čiji su glazbeni korijeni utemeljeni u mongolskoj tradiciji, s oduševljenjem očekuje nastup u pulskoj krasotici, te se nada da se nikada neće zaboraviti njihov nastup koji će publiku zasigurno odvesti u sferu ljubavi, mira i zajedništva. Uz brojne nastupe po Europi, SAD-u i Japanu, po prvi put nastupaju u Hrvatskoj, gdje će predstaviti energijom nabijen spoj mongolske tradicije s glazbom svijeta koja dotiče svako srce.

 

 

Veličanstvenu interpretaciju klasične i tradicionalne kineske kulture u svom opusu publici će dočarati Muye Wu, svojedobno čudo od djeteta, koji je prvi javni nastup ima sa 5 godina, poznati pijanist koji se školovao i na Visokom nacionalnom konzervatoriju za glazbu i ples u Parizu, te na Pariškom konzervatoriju. Ovaj glazbeni velemajstor i idol nacije, odvest će publiku iz, kako sam glazbenik kaže, kaosa u raj, koristeći kompleksne glazbene interpretacije nabijene nježnim i intenzivno-strastvenim emocijama. Glazbenik ističe da je za uspjeh, uz talent i naporan rad, potrebna i prilika.

Stiže nam i najpoznatiji kineski new age glazbenik Zhihui Li, koji inspiraciju pronalazi u drevnoj povijesnoj i humanističkoj kulturi Kine, a publici pruža egzotičan spoj istočnjačkih tradicionalnih gudačkih i drvenih puhačkih glazbala, te lagane i tople note elektroničkih elemenata zapada. On dolazi u pratnji sa svojih 8 vrhunskih glazbenika, koji će inovatorski spojiti nespojivo koristeći tradicionalne, ali i moderne instrumente poput bubnjeva, perkusija, basa, gitare, violine, kineske citre i vokala, te posebnu atrakciju, flautu od bambusa, staru 4 000 godina, koja će uz glazbene note i fizički utjeloviti mističnost Kine.

 

 

Uz renomirane kineske glazbenike nastupit će i naša poznata akademska glazbenica, violončelistica Ana Rucner, kao gošća ove, do sada, najveće hrvatsko-kineske glazbene manifestacije koja se održava u ovom dijelu Europe. Ana Rucner, koja je često održavala koncerte u Kini i surađivala s mnogim kineskim glazbenicima, nastupiti će zajedno sa pijanistom Muye Wu, te će imati i solo točku, Odu radosti uz video spot Hrvatske.

 

 

Iako Silk Road Festival prožimaju opojne glazbene note, iza same manifestacije stoji i činjenica da se kroz kulturnu razmjenu želi obogatiti i gospodarska. Kako ističu hrvatski organizatori Festivala, ovo je samo jedna od aktivnosti kojom će se pod inicijativom Croatia Meets China poticati suradnja između Kine i Hrvatske.

Tehnički izuzetno zahtjevnu organizaciju ovog kulturno-gospodarskog spektakla, financiranog kineskim kapitalom iz bogate pokrajine Hebei, s hrvatske strane potpisuju Art Hill komunikacije na čelu s Ivom Šalamon Reškovac, te tvrtka Meritum komunikacije na čelu s direktorom Nikolom Mujdžić Reščić, koji je i tajnik Hrvatsko-kineskog kulturnog centra. S kineske strane organizacije nalaze se Beijing Artists Management Corp., Ltd., Jingjinji Cultural Industry Development Company Ltd., JoyTitan Entertainment te International Cultural ExchangeCenter of Hebei Province.

 

 

Pokrovitelji Festivala su Hrvatsko-kineski kulturni centar, Arena Hospitality Group i Kinesko Jugoistočno Europska Poslovna Asocijacija (CSEBA) čiji predsjednik Mario Rendulić ističe da upravo investicije jasno ukazuju kakav je interes Kine za Hrvatskom, a kultura snažno podržava i gospodarske aspiracije. Tomislav Korošec, direktor Park Plaza Histria, u ime Arena Hospitality Group d.d. ističe da su izuzetno ponosni što imaju priliku biti pokrovitelji jedne ovakve manifestacije, te da im je izuzetno drago da su organizatori odabrali upravo Pulu za ovakav spektakl, jer je to ogromna promocija Pule i cijele Hrvatske.

Organizatori ističu da koncert počinje točno u 20h, te mole sve posjetitelje da dođu na vrijeme u Arenu. Isto tako, naglašavaju za sve one koji nisu bili u mogućnosti kupiti ulaznicu, odu na stranicu www.croatiameetschina.com gdje mogu kupiti ulaznicu 30% jeftiniju ukucavajući kod: china1

Više o najvećoj hrvatsko-kineskoj glazbenoj manifestaciji možete pronaći na

www.croatiameetschina.com

https://www.facebook.com/CroatiaMeetsChina/

 

Pin It on Pinterest