Izložba „Što bi trebali znati o klimatskim promjenama“ i projekcija filma „Tragom medvjeda zvanog Ljutoč – BH 001“

 

Ovoga petka, 25. kolovoza, Nacionalni park Brijuni priređuje dan posvećen zaštićenim područjima, promicanjem prirodnih vrijednosti i prilagodbi klimatskim promjenama. Tako se u 12. 00 sati u edukacijsko-interpretacijskom centru za posjetitelje Kuća za brodice otvara izložba „Što bi trebali znati o klimatskim promjenama“. Izložba se provodi u sklopu MPA –ADAPT projekta, sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj kroz program Interreg Mediteran.

Prezentirati će se glavni uzroci i znakovi klimatskih promjena, njihove moguće posljedice na ekosustav, turizam i gospodarstvo, kao i konkretne smjernice ponašanja za ublažavanje posljedica klimatskih promjena.

U dvorani Kastrum hotela Istra u 13.30 sati slijedi prezentacija posebnosti Nacionalnog parka Una (BiH) s projekcijom znanstveno-popularnog i dokumentarnog filma „Tragom medvjeda zvanog Ljutoč – BH 001“.

 

 

Nakon filma predviđeno je druženje s djelatnicima NP Una.

Brod iz Fažane polazi u 11.30 sati. Mole se cijenjeni uzvanici i predstavnici medija da potvrde svoj dolazak elektroničkom poštom na m.bizjak@np-brijuni.hr ili telefonom na 052 / 525 930, najkasnije do četvrtka, 24. kolovoza 2017., do 15.00 sati. Povratak s Velikog Brijuna predviđen je brodom u 15.00 sati.

Pin It on Pinterest