Dogovara se razmjena učenika grada Pule i slovenske Občine Bovec

 

Gradonačelnik Grada Pule Boris Miletić upriličio je danas u Komunalnoj palači prijem za župana slovenske Občine Bovec Valtera Mlekuža kojemu je zaželio srdačnu dobrodošlicu u tritisućljetnu Pulu. Miletić je delegaciju upoznao s bogatom poviješću i kulturnim nasljeđem Pule naglasivši kako je Pula multikulturalan grad, dom brojnih nacionalnih manjina, među kojima je i slovenska.

„Naša suradnja s Občinom Bovec temelji se na prijateljskim odnosima koje želimo produbiti i kroz ostale oblike suradnje. Jedan od takvih oblika suradnje je i razmjena učenika. Riječ je o novom iskustvu koje djeci omogućuje da se na zabavan i drugačiji način upoznaju s kulturom i posebnostima oba grada te da sklope neka nova prijateljstva“, naglasio je Miletić pojasnivši kako je plan da pulski školarci na zimu posjete Občinu Bovec i okušaju se u zimskim radostima, dok bi učenici iz Bovca Pulu posjetili za vrijeme ljetnih mjeseci.

Valter Mlekuža izrazio je zadovoljstvo dogovorom te kazao kako Občina Bovec podupire ovakav vid suradnje koji mladim ljudima omogućuje priliku za razmjenu znanja i iskustava. „Vjerujem kako će se spomenuta suradnja u budućnosti proširiti i na neka nova područja“, zaključio je Mlekuža.

Pin It on Pinterest