Pula na dlanu: U 2016. zabilježen rast zaposlenosti u Puli

U 2016. godini pulski su poduzetnici zapošljavali 14.217 ljudi, što ukazuje na pozitivan trend rasta od 2,6 posto u odnosu na 2015. godinu

Web aplikacija Pula na dlanu,koja na jednom mjestu na jednostavan, interaktivan i zanimljiv način pruža zanimljive podatke o Puli, ovih je dana ažurirana cjelokupnim podacima za 2016. godinu.

Prema najnovijim podacima za prošlu godinu, poduzetnici Grada Pule ostvarili su 7,5 milijardi kuna ukupnih prihoda, odnosno gotovo 15 posto više u odnosu na 2015. Istodobno, pulski su poduzetnici ostvarili 2,3 milijarde kuna izvoza ili 28,5 posto više no prethodne godine.

U 2016. godini pulski su poduzetnici zapošljavali 14.217 ljudi, što ukazuje na pozitivan trend rasta od 2,6 posto u odnosu na 2015. godinu. Stopa nezaposlenosti u Puli nastavila je opadati te je u 2016. godini iznosila 6 posto, pri čemu se bilježi sve veći broj zaposlenih i sve manji broj nezaposlenih osoba.

Aplikacija Pula na dlanuaktivna je od početka godine, a zahvaljujući ažuriranim podacima svi zainteresirani mogu dobiti uvid u gradski proračun, gospodarske trendove, turističke rezultate, kao i podatke o stanovništvu i zaposlenosti. Na ovaj su način svim građanima lako i brzo dostupne informacije koje podižu razinu njihove informiranosti o sredini u kojoj žive, a aplikacija pridonosi i boljoj komunikaciji s gradskom upravom.

Aplikacija Pula na dlanu besplatna je i dostupna svima na službenoj web stranici Grada Pule www.pula.hr.

 

Pin It on Pinterest