‘ISTRIJANI’ ZLATO I BRONCA U OSIJEKU

 

NACIONALNI TURNIR U BOĆANJU ZA OSOBE S INVALIDITETOM OTVORENO PRVENSTVO GRADA OSIJEKA

Boćari/ice našeg Kluba, vratili su se sa upravo odigranog ‘OTVORENOG PRVENSTVA GRADA OSIJEKA’ u boćanju za osobe s invaliditetom održanog ovog vikenda u Osijeku.
U žestokoj konkurenciji boćara i boćarica iz cijele Hrvatske, član našeg Kluba Emir Jahović iz Ližnjana, bez ijednog poraza osvojio je 1. mjesto (zlato). Broncu na istom natjecanju osvojio je član našeg Kluba Robert Raste iz Pule.

Sa samo jednom izgubljenom utakmicom u osmini finala, član Kluba Adriano Stihović iz Lindara pokraj Pazina osvojio je izvrsno peto mjesto. Turnir je bio namijenjen boćarskoj kategoriji BC5.
Na turniru su se natjecale i članica Kluba Sabina Brezac iz Valbandona i Marina Relić iz Žuntići pokraj Kanfanara, koje nažalost nisu prošle dalje iz svojih skupina, iako su imale svaka po jednu pobjedu i jedan poraz.

BKOSIŽ ‘ISTRIJANA’ inače je aktualni prvak Hrvatske u navedeno kategoriji BC5 iz 2016. godine. Svoj naslov braniti ćemo na državnom prvenstvu u listopadu ove godine u Poreču.
Čestitamo sudionicima ‘Istrijane’ iz Osijeka i želimo im još mnogo sličnih, ali i naravno, još boljih rezultata!

‘ISTRIJANI’ nadalje slijedi sudjelovanje na Svjetskom otvorenom prvenstvu u Američkom Kanzasu na koje putuje dvoje naših hrvatskih reprezentativaca Davor Komar i Melisa Osmanović, a zatim i Europsko prvenstvo u Portugalu. Sudjelovati ćemo i na Međunarodnom prvenstvu Poljske u mjesecu prosincu u Gradu Konopiska, ali i na KUP Hrvatske pojedinačno u Požegi krajem godine. 18. studenog 2017. godine, naš Klub biti će domaćin završnog kola prvenstva Hrvatske
pojedinačno u Puli.
Tijekom 2017. godine sudjelovati ćemo na sveukupno 16 prvenstva. Više o svemu možete pogledati na internet stranici našeg Kluba – WWW.ISTRIJANA.HR.

BKOSIŽ ‘ISTRIJANA’ inače je najtrofejnijih boćarski Klub osoba s invaliditetom u Hrvatskoj, a sa ova četiri pehara/medalje i današnjim danom, imamo ukupno osvojenih 127 pehara/medalja (1,2 i 3 mjesta) na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima od 2006. godine do danas.

Iskreno zahvaljujemo Gradu Pazinu, Općini Kanfanar, Općini Fažana, Gradu Pula, Sportskoj zajednici Grada Pule, Sportskoj zajednici Istarske županije i Društvu distrofičara Istre, na bezrezervnoj pomoći i potpori, za pripreme i sudjelovanje na prvenstvu.

BOĆARSKI KLUB
OSOBA S INVALIDITETOM
ISTARSKE ŽUPANIJE ‘ISTRIJANA’

Pin It on Pinterest