Kakvoća mora za kupanje na morskim plažama u Istarskoj županiji u 2017. godini – VIII. uzorkovanje

 

Zavod za javno zdravstvo Istarske županije je, od 28. do 30. kolovoza 2017. godine, proveo VIII ispitivanje kakvoće mora na plažama u Istarskoj županiji. Ukupno je uzorkovano more na 209 mjernih točaka.

Na temelju pojedinačnih rezultata ispitivanja mikrobioloških pokazatelja na 204 mjerne točke ili u 97,61% uzoraka zabilježena je izvrsna kakvoća mora za kupanje, na četiri mjerne točke (Poreč, Hotel Pical – Plaža Borik, Poreč, Hotel Riviera – Ispod hotela, Poreč, Otok Sv. Nikola – Istok, Medulin, AC Medulin – Spoj mali poluotok) ili u 1,91% uzoraka zabilježena je dobra kakvoća mora, dok je na jednoj mjernoj točki (Poreč, Peškera – Lijeva strana uvale) ili u 0,48% uzoraka zabilježena zadovoljavajuća kakvoća.

Rezultati pojedinačnih ispitivanja objavljeni su na Internet stranicama te su dostupni putem sljedeće poveznice: http://www.izor.hr/kakvoca/.

Tijekom uzorkovanja zabilježena je i temperatura mora koja se je kretala od 23,0 0C do 26,5 0C dok se temperatura zraka kretala od 20,0 0C do 29,0 0C.

Pin It on Pinterest