REKORDNO KINO VALLI – U PRVIH OSAM MJESECI GOTOVO 55.000 GLEDATELJA!

 

Da uspješna sezona nije samo ona turistička, dokazuje znatno povećanje broja gledatelja u Kinu Valli od gotovo 5000 ‘noćenja’ naspram istog lanjskog razdoblja. Naime, od 1.1. do 31.8.2017. kino je posjetilo 54.826 gledatelja, dok je prvih osam mjeseci 2016. godine zabilježena brojka od 49.834. Tijekom 63. Pulskog filmskog festivala 3.376 pratilo je događanja u kinu a ove je godine zabilježen porast od čak 2.319 gledatelja s ukupnim brojem publike od 5.695 u samo devet dana!

Ovaj pozitivni rezultat upućuje na veliku vjerojatnost obaranje i godišnje posjećenosti kina koja je u prosjeku 77.000 gledatelja, no do tada najavljujemo zapažene programe koji, iako ne primarno, pridonose i tom cilju:

FUŠ – FILM U ŠKOLI

Djecu predškolske i školske dobi očekuje svježa sezona edukativnog programa Film u školi. Osam godina od formiranja prvih tematskih i informativno poučnih projekcija, FUŠ se profilirao u platformu koja razvija kritičko promišljanje Sedme umjetnosti i medijske pismenosti od najranije dobi. Program FUŠ se sustavno i sadržajno kroz godine uobličava sukladno potrebama polaznika, odgajatelja, učitelja i profesora, što je ove godine rezultiralo i izdavanjem posebne knjižice „Filmska izražajna sredstva“ koja uz popratne ilustracije sadrži osnovne definicije filmskog izražavanja. Od dvanaest ponuđenih filmskih naslova za školsku godinu 17./18., čak četiri su u distribuciji Pula Film Festival koja će se predstavljati i diljem Hrvatske.

METROPOLITAN OPERA

Nova sezona METopere uživo iz New Yorka otvara se 7. listopada veličanstvenom Bellinijevom operom Norma. Prijenosi uživo u visokoj rezoluciji ponudit će nove spektakularne produkcije s najvrsnijim svjetskim izvođačima koji se istovremeno prikazuju diljem čitavog svijeta čineći jedinstveni doživljaj dostupan svima – što je i cilj samog osnivača generalnog direktora METopere Petera Gelba –  „Program nam donosi uspješnice i neobične naslove, što će podjednako zadovoljiti i ljubitelje opere i one gledatelje koji operni svijet tek otkrivaju.“

Kino Valli je i ove godine osigurao povoljne ulaznice za pretplatnike.  Za osiguranih 6 prijenosa do 28. rujna cijena po predstavi iznosi 40,00kn, odnosno 55,00kn ukoliko se osigura 6 prijenosa  od 29. rujna do 10. veljače 2018. godine, dok je cijena pojedinačnog prijenosa 75,00kn.

Pin It on Pinterest