Stotine zaljubljenika u Vespe posjetilo pulsku Arenu

 

U organizaciji Vespa kluba Hrvatska ovog se vikenda u Istri održava 10., jubilarna  Crovespa, najveći nacionalni susret ljubitelja motocikla Vespa, a jučer su se brojni zaljubljenici u ove bezvremenske motocikle okupili u pulskoj Areni gdje ih je u ime Grada Pule dočekao zamjenik gradonačelnika Robert Cvek.

Zaželjevši im srdačnu dobrodošlicu i ugodan boravak u Puli, zamjenik gradonačelnika izrazio je zadovoljstvo što je upravo Pula zajedno s Arenom odabrana kao mjesto susreta koje će im ostati u nezaboravnom sjećanju.

Ovogodišnji domaćin susreta je Rovinj u kojoj je pristiglo više od 450 Vespista iz Hrvatske, Italije, BiH, Srbije, Slovenije, Rumunjske, Bugarske, Mađarske, Rusije, Austrije, Njemačke, Velike Britanije i Francuske, što je veliki poticaj promicanju turizma i same Vespe.

U Arenu su Vespisti ušli sa svojim ugašenim vespama u potpunoj tišini, a zatim ih parkirali u krug kako bi ih svi zainteresirani mogli razgledati. Na taj su način odali počast ovom antičkom spomeniku, jedinom u Europi koji je ikada ugostio jedan ovakav skup, na čemu su se organizatori predvođeni predsjednikom Vespa kluba Hrvatska Rafaelom Čuljakom, zahvalili Gradu Puli i Arheološkom muzeju Istre.

Pin It on Pinterest