Održava se trening za učitelje u okviru projekta D’BASKET

 

U okviru projekta D’BASKET – BAsic Skills, Entrepreneurship, Treasures of Diversity (Osnovne vještine, poduzetništvo, vrijednost različitosti), Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, Grad Pula i Osnovna škola Veli Vrh – partneri na projektu – ugostili su ostale partnere povodom održavanja međunarodnog treninga za učitelje i stručno osoblje škola iz Hrvatske, Slovenije i Italije. Trening ima za cilj poboljšanje kompetencija nastavnika za rad s raznovrsnim grupama učenika.

Ovo je drugi trening u okviru ovog projekta te se nastavlja na onaj održan u travnju ove godine u San Doná di Piave. Na prvom treningu u travnju analizirane su postojeće pedagoške metode, mehanizmi i primjeri dobre prakse te predložene izmjene, nadogradnje i poboljšanja istih. Treneri su, temeljem analiza i prijedloga, osmislili konkretne alate i modele koji će biti implementirani u školama. Osmišljeni alati korisni su za inovativne pristupe edukaciji, a orijentirani su na 3 ključna elementa projekta: poduzetništvo, multimediju i multikulturalnost.

Upravo će ti alati i modeli biti predstavljeni polaznicima ovog petodnevnog treninga, kako bi kroz razmjenu dobre prakse i zajednički razvoj interdisciplinarnih obrazovnih metoda jačali vještine učitelja i učenika. Po završetku treninga, slijedi faza testiranja tijekom koje će učitelji i stručno osoblje usvojena znanja koristiti u svom radu u školi kako bi proširili i unaprijedili znanja u obrazovnoj praksi s obzirom na metode, kompetencije i nastavnički plan i program.

Projekt D’BASKET financira se iz programa Erasmus+ te uključuje 10 partnera iz Francuske, Italije, Hrvatske i Slovenije, a tema je razmjena dobre i inovativne prakse i razvoj interdisciplinarnih obrazovnih metoda. Metode koje se razvijaju teže jačanju vještina učenika, ali i učitelja. Fokusira se na razvoju osnovnih vještina poboljšanjem obrazovnih metoda već u ranoj dobi kroz suradnju škola i nevladinih organizacija aktivnih u području obrazovanja.

Više o projektu moguće je saznati na web stranicama Zaklade www.civilnodrustvo-istra.hr.

Pin It on Pinterest