“Jug na dva kotača” – Divšići 23.09.2017.

 

23. rujna 2017., održat će se biciklijada „Jug na dva kotača“, peta po redu od ukupno 6 biciklijada koje se održavaju u sklopu ove manifestacije.

Da vas podsjetimo, radi se o manifestaciji koju zajednički organiziraju turističke zajednice južne Istre (Pula, Medulin, Ližnjan, Vodnjan, Fažana, Marčana i Barban), a u sklopu koje je održano, odnosno će se održati ukupno 6 biciklijada, po jedna na području svake turističke zajednice, s ciljem promocije biciklizma kao vida rekreacije i popularizacije bike staza južne Istre.

Okupljanje biciklista je u Divšićima, na igralištu OŠ Divšići.

Od 12,00 sati započinju prijave (i skupljanje pečata na nagradnu igru), a predviđeni start biciklijade je u 13,00 h. Prijaviti se možete i unaprijed, on-line na:www.medulinriviera.info, ali svakako na licu mjesta morate uzeti pečat.

Organizatori (TZO Marčane i TZO Barbana) predvidjeli su dvije rute biciklijade. Prvu,kraću (15) km za rekreativce od Divšića do Barbana, gdje se održava 12 Fešta smokve i smokvenjaka. Nakon kušanja delicija od smokava za sve sudionike kraće rute organiziran je prijevoz u Divšiće. Za one koji su željni adrenalina, organizatori su organizirali i dužu rutu biciklijade (30 km) sa startom i ciljem u Divšićima.

Nakon okupljanja sudionika obje rute u Divšićima sve učesnike biciklijade očekuje marenda i zabava.

Organizatori pozivaju bicikliste rekreativce da se uključe u što većem broju u Divšićima.

START BICIKLIJADE JE U SUBOTU, 16. RUJNA U 13 SATI

Pin It on Pinterest