Alex Zanardi sudionik Ironmana – Paraolimpijac i bivši auto prvak u životnoj je formi

 

PARAOLIMPIJAC I BIVŠI AUTO PRVAK U FORMI JE ŽIVOTA!

Alex Alessandro Zanardi spreman je za svoj nastup u Puli;  ovoga vikenda na utrci izdržljivosti IRONMAN 70.3 Pula 17. rujna!  Njegov se život lako može podijeliti u dva razdoblja – prije i poslije. Postoji vrijeme “prije”; kada je Talijan stekao stotine tisuća navijača zahvaljujući osobitom osmijehu, strašću za utrkama automobila i potom ono “poslije”, zadnje, no najvažnije; stekao navijače svojom sposobnošću povratka iz poraza, osvojivši još srca na tom putu oporavka. U međuvremenu u tom “prije” i “poslije” leži trenutak koji je zauvijek izmijenio život ovog bivšeg vozača Formule 1: strašna nesreća u 2011. godini koštala je Zanardija, obje noge, ali ovaj je 50-godišnjak iz nje izronio sa još više odlučnosti da stvori razliku: vratio se u život, kokpit i sport općenito , osvojivši paralimpijske zlatne medalje na Paraolimpijskim igrama 2012. i 2016. godine. U međuvremenu, Zanardi je također osvijestio triatlon kao jednu od novootkrivenih strasti. I ne bi bio pravi Zanardi da si nije postavio visoke ciljeve:  utrku na IRONMAN Svjetskom prvenstvu u Kailua-Kona, Hawaiima, kao i u IRONMAN 70.3 i IRONMAN natjecanjima diljem svijeta, uključujući ovogodišnji IRONMAN 70.3 u Puli, Hrvatskoj.

“Stvarno sam uzbuđen što sam pristupio drugom IRONMAN 70.3 nakon Pescare u lipnju prošle godine, a posebno u gradu koji poznajem i volim poput Pule. Otkrit ću stazu  koja izgleda tehnička, ali s vrlo slatkim usponima i to bi trebala biti dobra staza za ruku biciklista kao što sam ja “, rekao je Zanardi, dodavši kako “Želi zahvaliti volonterima koji su, iskreno, izuzetno korisni: Znam da obraćaju odličnu pažnju na sve potrebe sportaša s invaliditetom i nadam se da će moja nazočnost ići u smjeru poticanja znatiželje ostalih sportaša s invaliditetom da ubuduće dođu i utrkuju se, živeći tako ovaj nevjerojatan događaj. ”

Za Zanardija, ovo je treći nastup na IRONMAN natjecanju ove godine, nakon što se natjecao na IRONMAN 70.3 Pescara i IRONMAN Austria-Kärnten u Klagenfurtu, gdje je postao trenutni miljenik publike. Zanardi će zatvoriti sezonu utrkom u IRONMANu u Barceloni u rujnu. “Odlazim u Pulu, uvjeren da ću poboljšati svoje osobno najbolje što sam postavio u Pescari od 4h 26 ’58”; No, moramo se sjetiti , da je dionica plivanja u Italiji bila skraćena zbog teških uvjeta na moru, iako u Puli imam priliku trčati puno brži polumaraton, jednostavno zbog tehničke staze i porcije na  bicikli, gdje se nadam zbog forme, imati bolji učinak”, izjavio je Zanardi, koji u Pulu dolazi kao svježe okrunjen svjetski prvak, nakon što je osvojio zlatnu medalju na vremenu i ekipnom prvenstvu na Para-biciklističkom svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi uz dodatak osvajanja srebrne medalje u cestovnoj utrci.

ZANARDI činjenice:

Ime: Alessandro “Alex” Zanardi

Rođen: 23. listopada 1966. (50)

41 utrke Formule 1, prvak u SAD-Champ-Car 1997, 1998, talijanski sportaš godine 2012.

Dobrodošao nam Alex!

( photo – IRONMAN team )

Pin It on Pinterest