Održan trening za učitelje u okviru projekta D’BASKET

 

U okviru projekta D’BASKET – BAsic Skills, Entrepreneurship, Treasures of Diversity (Osnovne vještine, poduzetništvo, vrijednost različitosti), Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, Grad Pula i Osnovna škola Veli Vrh – partneri na projektu – današnjim danom završava drugi trening za učitelje i stručno osoblje iz Hrvatske, Slovenije i Italije koji se nadovezuje na trening održan u travnju 2017. godine u San Doná di Piave.

Temeljom analiza i prijedloga sa prvog treninga u travnju ove godine, treneri su osmislili konkretne alate i modele koji će biti implementirani u školama i koji su predstavljeni polaznicima ovog drugog petodnevnog treninga. Svrha ovih inovativnih metoda i alata jest jačanje vještina i znanja učitelja i učenika kako bi se u školama bolje moglo raditi na poduzetništvu, multimediji i multikulturalnosti, a to su i 3 ključna elementa projekta.

Osim predstavljanja novih metoda i alata definirana je i metodologija radionica za fazu testiranja. Učitelji i stručno osoblje kroz slijedeću će fazu usvojena znanja koristiti u svom radu u školama kako bi doprinijeli proširenju i unaprjeđenju znanja u obrazovnoj praksi  s obzirom na metode, kompetencije i nastavnički plan i program.

Osigurana je daljnja suradnja na razvoju projektnih aktivnosti te su uz to dogovorene i razmjene učenika koje će se održati u listopadu 2018. godine.

Projekt D’BASKET financira se iz programa Erasmus+ te uključuje 10 partnera iz Francuske, Italije, Hrvatske i Slovenije, a tema je razmjena dobre i inovativne prakse i razvoj interdisciplinarnih obrazovnih metoda. Metode koje se razvijaju teže jačanju vještina učenika, ali i učitelja. Fokusira se na razvoju osnovnih vještina poboljšanjem obrazovnih metoda već u ranoj dobi kroz suradnju škola i nevladinih organizacija aktivnih u području obrazovanja.

Više o projektu moguće je saznati na web stranicama Zaklade www.civilnodrustvo-istra.hr.

Pin It on Pinterest