RADIONICOM ‘’SUFINANCIRANJE FILMSKIH PROGRAMA’’ ZAVRŠIO 3. SAJAM FILMA U PULSKOM KINU VALLI

 

Od 13. do 15. rujna pulsko Kino Valli bilo je domaćin 3. Sajma filma koji su zajednički organizirali Kino mreža, Hrvatski audiovizualni centar i Javna ustanova Pula Film Festival. Cilj Sajma je bio provođenje svih ključnih aktivnosti Mreže kako bi se nastavilo jačanje hrvatske audiovizualne djelatnosti na svim razinama.Tema prošlogodišnjeg Sajma ”Kina u zajednici” kojom se želio postići veći utjecaj kina u lokalnim zajednicama, ove godine priča se nastavila temom ”Drugačije kino” sa željom da se nastavi prikazivati i razmjenjivati iskustva razvoja publike i programa, a sve na zadovoljstvo vjernih sadašnjih i budućih posjetitelja.

Sajam je u srijedu otvoren panelom ‘’Drugačije kino’’ na kojemu je otvorena tema kreiranja jedinstvenog kino-iskustva i povezivanje filma i kina s drugim umjetnostima.

Uz mnogobrojne radionice i predavanja, drugog dana Sajma, hrvatski distributeri predstavili su programske novine za narednu sezonu. U cilju što kvalitetnije suradnje, planiranja kino-sezone i plasmana filmskih naslova, predstavili su se najznačajniji partneri neovisnih kino prikazivača.

U petak, zadnjeg dana Sajma, predstavljanjem najboljih praksi moglo se ćuti mnogo individualnih priča iz lokalnih sredina.

Članovi Hrvatske mreže neovisnih prikazivača kroz ova tri dana otvorili su niz tema, razmijenili znanja i doživjeli još jedno poučno, zabavno i inspirativno iskustvo.Na mnogobrojnim radionicama i prezentacijama na konkretnim su se primjerima predstavile taktike i strategije koje mogu pomoći razvoju publike, promocije i marketinga te sufinanciranju filmskih programa.

Pin It on Pinterest