Građani Pule tradicionalno sudjeluju u kreiranju proračuna za 2018. godinu

 

U pripremi nacrta Proračuna Grada Pule za 2018. godinu, građani Pule i ove godine imaju priliku sudjelovati u njegovoj izradi. Intencija je Grada Pule u proces kreiranja Proračuna uključiti što veći broj zainteresiranih kako bi u konačnici dobili što kvalitetniji prijedlog Proračuna, kako prihodovne strane tako i ukupnih mogućih rashoda u kojima će poseban značaj imati izravni socijalni transferi i potpora pulskom gospodarstvu.

Pozivaju se svi zainteresirani građani da se sa svojim sugestijama, mišljenima i prijedlozima aktivno uključe u kreiranje proračuna. Prikupljeni će se prijedlozi, sukladno mogućnostima, uzeti u obzir i uvrstiti u Proračun za 2018. godinu.

Svoje prijedloge građani mogu dostaviti putem e-Konzultacija na službenim web stranicama www.pula.hr.

Prijedloge građani mogu predati osobno u pisarnici Grada Pule (Stara tržnica 1), uputiti poštom na adresu: Grad Pula, Forum 1, 52100 Pula ili elektronskom poštom na adresu: proracun@pula.hr.

Grad Pula ima aktivan web servis te na stranici www.proracun.pula.hrgdje građani mogu sudjelovati u kreiranju Proračuna.

Rok za dostavu prijedloga je 9. listopad 2017. godine.

Kao jedna od najtransparentnijih i najotvorenijih gradskih uprava u Hrvatskoj, Grad Pula i ove godine organizira javnih tribina u svim gradskim mjesnim odborima kako bi građani kroz izravan dijalog s predstavnicima Grada na transparentan način mogli sudjelovati u kreiranju prijedloga Proračuna za 2018. godinu. Prva javna tribina s građanima zakazana je za utorak 26. rujna u 16,30 sati u Komunalnoj palači za stanovnike mjesnih odbora Stari grad, Arena i Monte Zaro, a potom u 18,30 u prostorijama mjesnog odbora Stoja za stanovnike tamošnjeg mjesnog odbora i za one s područje Sv. Polikarp-Sisplac. U srijedu 27. rujna u 16,30 tribina je organizirana za stanovnike Verude, a u 18,30 za stanovnike Nove Verude i Vidikovca. U utorak 3. listopada na rasporedu su mjesni odbori Valdebek i Busoler te potom Gregovica, Kaštanjer i Monvidal. Idućeg dana predstavnici Grada Pule sudjelovat će na tribini za građane Velog Vrha i Štinjan, a posljednji dan održavanja javnih tribina je u četvrtak 5. listopada za mjesni odbor Šijana s početkom u 16,30.

Pin It on Pinterest