Prepuna Pula prvog dana Festivala Visualia

 

Najveći festival svjetla u Hrvatskoj – peto izdanje Visualie, jučer je svečano otvoren na Forumu i deset drugih lokacija u središtu Pule. Manifestacija u organizaciji udruge Sonitus i pulske Turističke zajednice te potporu Grada Pule, tritisućljetni grad na tri dana pretvara u grad svjetlosti. Predstavljajući suvremene audiovizualne umjetnosti autori pomiču granice između povijesnih i modernih dostignuća pružajući posjetiteljima nezaboravne doživljaje, emocije i nova iskustva.

Pozdravne govore na prepunom Forumu kroz videomapping uputili su zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek, predsjednik Udruge Sonitus Marko Bolković i  direktorica pulske Turističke zajednice Pula Sanja Cinkopan-Korotaj.

Sam program započeo je svjetlosnim spektaklom na glavnom gradskom trgu i to programom Lightour – premijerom videomappinga LUNAR, domaćih autora Saše Đuračića, Igora Vasiljeva i Marka Bolkovića te umjetnika iznenađenja, a potom performansom svjetlosnih energičnih  bubnjara, britanskih Spark! Led Drummersa, koji su, nakon performansa na Forumu, posjetitelje poveli središtem grada i lokacijama programa Visualia. Između ostalog, na Mjesec je poslana i boca istarskog terana, naravno kroz videomapping.

 

 

Ovogodišnja Visualia na 11 lokacija u gradu, 15 svjetlosnih instalacija, premijerno 3 nova rada, 3 svjetlosne predstave i 2 svjetlosna performansa, projekciju 7 velikih 2D&3D Mappinga i za kraj noćni svjetlosni maraton – Pulska Xica sa završetkom u Areni, nudi najbolje iz svog dosadašnjeg programa. Zatvaranje u Areni, 23. rujna, pripast će dvojcu Lords of Lightning – “hvatačima munja”, koji su već oduševili Pulu i posjetitelje prije tri godine.

Više o programu i lokacijama može se pogledati na služenoj stranici Turističke zajednice Pule te sljedećim linkovima:

https://www.facebook.com/VisualiaFestival/

http://festival-visualia.com/

Fotogalerija na linku:

https://www.facebook.com/pg/pulskasvakodnevnica/photos/?tab=album&album_id=1291650834280329

 

Pin It on Pinterest