Otvorena dva nova igrališta za pse

U suradnji s građanima Grad Pula izgradio igrališta za pse na Sisplcu i u Šijanskoj šumi .
Kako bi psima, njihovim vlasnicima, ali i cijeloj zajedniciomogućilijoš kvalitetniji suživot u gradu, Grad Pula izgradio je dva nova igrališta za pse na području Sisplaca i u Šijanskoj šumi. Oba su opremljena modernom opremom za istrčavanje i igru pasa.

„Vjerujemo da igrališta zadovoljavaju potrebe korisnika i omogućuju našim sugrađanima da sa svojim ljubimcima kvalitetno provode slobodno vrijeme u prirodi“, kazao je Giordano Škuflić, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu.

Igralište na Sisplacu obuhvaća površinu od oko 750 kvadratnih metara. Smješteno na području u obuhvatu šume, u nastavku Ulice Sisplac iz pravca kojega je moguć prilaz kao i iz pravca šetnice Lungomare, igralište je opremljeno spravom za skok u vis (prepona), betonskim cijevima za provlačenje, stepping stones spravom, obostranom penjalicom, slalomom, obostranom klatilicom te nosačem s gumenim kolutom. Osim toga, postavljene su klupice za sjedenje, kante za pseći izmet i pojilice. Radove je izvela tvrtka Redox d.o.o., izabrana kao najpovoljniji ponuditelj u postupku jednostavne nabave.

Drugo igralištu za pse na području Šijanske šume površine je oko 600 kvadratnih metara. Opremljeno istom opremom prilagođenog razmještaja nastavno na postojeće uvjete na terenu. Izvođač radova ovog igrališta bilo je društvo Kova d.o.o., izabrano kao najpovoljniji ponuditelj u postupku jednostavne nabave. 

Utrošena sredstva za uređenje predmetnih zona iznose oko 470.000,00  kuna.

Napominjemo da će se igralište na Sisplacu na proljeće, odnosno kada se stvore za to povoljni vremenski uvjeti, ozeleniti  te će se dodatno urediti i pristup iz Ulice Sisplac.

Igrališta za pse održava društvo Castrum Pula 97 d.o.o. kojima se, u slučaju bilo kakvih potreba za intervencijom na igralištu, građani mogu obratiti na broj telefona 052/535-710 ili putem e-maila: igralista@castrum-pula.hr

Podsjetimo, brojne aktivnosti Grad je već realizirao u sklopu kampanje Pula Pet Plus, kao što su  izgradnja ograđenog parka za pse sa svom potrebnom opremom u sklopu multifunkcionalnog igrališta na Valdebeku, postavljanje „dogy boxeva“ u najposjećenijim pulskim parkovima te omogućavanje besplatnog ulaska kućnih ljubimaca u sredstva javnog gradskog prijevoza. Grad Pula donio je i Odluku kojom se propisuju uvjeti i način držanja kućnih ljubimaca te način postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama,  usklađenu s normama Europske unije, a koja osigurava adekvatno postupanje s kućnim ljubimcima te njihovo pravilno i sigurno ophođenje na javnim površinama.

Kako bi javne površine bile sigurne i uredne te primjerene za igru i druženje djece, postavljene su posebne table s oznakom zabrane ulaska pasa. Nadalje, komunalni redari provode kontrolu mikročipiranosti pasa na području grada, a u suradnji s policijskim službenicima provode se i akcije kontrole načina držanja i kretanja kućnih ljubimaca na javnim površinama. Sve ove aktivnosti doprinose spomenutoj kvaliteti suživota, a podloga su za daljnju nadogradnju kampanje u suradnji s građanima, kao i do sada.

Pin It on Pinterest