U Puli obilježen Dan policije i njenog zaštitnika Sv. Mihovila

 

Svečanom akademijom u Domu hrvatskih branitelja danas je obilježen Dan policije i njenog zaštitnika Sv. Mihovila. U nazočnosti brojnih uzvanika i pripadnika policije na čelu s načelnikom PU Istarske Alenom Klabotom, akademiji su nazočili i pulski gradonačelnik Boris Miletić te istarski župan Valter Flego.

Prije same svečane akademije u prostorijama Istarske županije župan Valter Flego sa suradnicima i zamjenik pulskog gradonačelnika Robert Cvek upriličili su prijem za predstavnike policijskih uprava i postaja Istarske županije. Župan Flego zahvalio je policijskim djelatnicima i službenicima na predanom radu i angažmanu koji svakodnevno čine kako bi se svi građani Istre osjećali sigurno.

Čestitavši svim policijskim djelatnicima njihov dan, zamjenik gradonačelnika Cvek istaknuo je kako bi grad Pula i cijela Istarska županija teško ostvarivala pozitivne gospodarske i turističke rezultate kada Istra ne bi bila sigurno mjesto za život i rad, na čemu se zahvalio policiji.

„Neke su aktivnosti karakterizirale našu suradnju u prošloj godini, a neke u ovoj, ali posebno želim istaknuti da je osjećaj sigurnosti jedan od razloga zbog kojeg su Istra i Hrvatska sve poželjnije turističke destinacije, što je i zasluga policije. Na samome početku želim vama načelniče čestiti na novoj funkciji, imenovanju na mjesto načelnika Policijske uprave Istarske i siguran sam da će naša suradnja biti kako treba, korektna, konkretna i iskrena,“ izjavio je župan Flego.

 

 

Svim policajkama i policajcima u povodu Dana policije i blagdana zaštitnika policije Svetog Mihovila župan Flego je uputio najiskrenije čestitke i zaželio mnogo uspjeha u budućem radu. Prijem je bio i prilika da se novoimenovani načelnik Policijske uprave istarske Alen Klabot predstavi, kao i da se u ime svih kolega zahvali na čestitkama i prijemu koji doživljava kao priznanje i podršku radu policije. Načelnik Klabot je naglasio kako je percepcija sigurnosti ključna stvar. „Sigurnosni se izazovi mijenjaju, policija mora evoluirati kako organizacijski tako i osobno. Zadatak nam je predvidjeti pojave, ne samo raditi na prevenciji i represiji što su naši osnovni zadaci, već predvidjeti negativne stvari i pobrinuti se da se ni ne dogode“, poručio je načelnik.

U sklopu obilježavanja Dana policije u jutarnjim satima tradicionalno su položeni vijenci kod središnjeg križa na Gradskom groblju i na spomeniku Hrvatskim braniteljima u Parku Franje Josipa. Vijence su položili načelnik Policijske uprave istarske Alen Kabot, pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić te zamjenik župana Istarske županije Fabrizio Radin.

Načelnik PU Istraske Alen Kabot ovom se prilikom zahvalio svima prisutnima na dolasku. “Povodom Dana Policije potrebno je prisjetiti se svih poginulih policajaca koji su položili živote na oltaru domovine kao i svih ostalih policajaca koji su dali svoje živote za vrijeme obavljanja svojih redovnih zadaća.” – poručio je Kabot i pozvao opkupljene da minutom šutnje odaju zasluženu počast preminulima.

Pin It on Pinterest