Mještani Verude na javnoj tribini pohvaliti projekte Grada

 

S ciljem zajedničkog kreiranja proračuna Grada za 2018. godinu jučer su javne tribine nastavljene za mještane mjesnih odbora Veruda, Nova Veruda i Vidikovac. Uvodno se prisutnima obratio Robert Cvek zamjenik gradonačelnika Pule zahvalivši se mještanima na odazivu tribinama koje, kao još jedan način komunikacije sa sugrađanima, doprinose kreiranju kvalitetnog temeljnog financijskog dokumenta grada. Uz Cveka tribinama su prisustvovali pročelnici, ravnatelji javnih ustanova i direktori trgovačkih društva. Verudeži su zahvalili Gradu na projektima koji su realizirani na području njihovog mjesnog odbora. Najznačajniji je svakako uređenje Trg kralja Tomislava i Palladiove ulice, u tijeku je izgradnja javnog gradskog bazena, dopunjena je javna rasvjeta u Banovčevoj ulici i drugo. A upravo će se u Banovčevoj ulici urediti parkiralište najavio je Giordano Škuflić pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu. U spomenutoj ulici problem stanarima, kako su istaknuli, predstavljaju mačke koje lutaju, na što je Elvira Krizmanić Marjanović pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti kazala da za Grad posao dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije obavlja Veterinarska stanica Pula koju će se po tom pitanju i kontaktirati. Između ostalog, iznijet je i prijedlog za dodatno uređenje Negrijeve ulice i okolne zone u prometnom smislu i održavanju zelenih površina na što je pročelnik Škuflić pojasnio da se određena prometna rješenja već sagledavaju i koje će se pravovremeno razmotriti i usuglasiti s mjesnim odborom.

Na tribini mjesnog odbora Nova Veruda i Vidikovac, između ostalog, zatraženo je da se u proračun uvrsti uređenje parkirališne površine na području Nove Verude, dodatno urede dječja igrališta i proširi zahvat održavanja. Modaliteti po pitanju parkiranja i prometovanja na području MO Nova Veruda već se duže vrijeme sagledavaju s ciljem iznalaženja najprikladnijeg rješenja, a ovisnog o prostornim mogućnostima, odnosno samom vlasništvu nad zemljištem, kazao je Škuflić. Predložene su i nove autobusne linije iz Vidikovca prema Stoji, kao i potreba za čitaonicom i klubom za umirovljenike. Kako je pojasnio direktor Pulapometa Igor Škatar povezanost između Vidikovca i Stoje postoji  zasad uz presjedanje a u tijeku  je i izrada nove prometne strategije Grada Pule koja će u svim segmentima obuhvatiti prometna pitanja s kvalitetnim stručnim rješenjima. Pročelnica Upravnog odjela za kulturu Jasmina Nina Kamber zahvalila se na prijedlogu za čitaonicom za umirovljenike koji je već u fazi razmatranja te je sama realizacija prvenstveno ovisna o osiguranju adekvatnih prostornih kapaciteta za takav projekt. Vezano za pitanje izgradnje kružnog toka na raskrižju Rizzijeve i Radićeve ulice  pročelnik Škuflić pojasnio je dosadašnju dinamiku projekta te naglasio da Grada ulaže maksimalne napore da se čim prije i krene u samu realizaciju, a koja se može očekivati krajem ove godine, odnosno početkom sljedeće. Uz navedeno i svi ostali prijedlozi i pitanja na tribini pomno će se razmotriti  i sukladno mogućnostima i nadležnostima Grada uvrstiti u proračuna za 2018. godinu.

Svoje prijedloge, podsjetimo, građani mogu dostaviti i putem e-Konzultacija na službenim web stranicama  Grada: www.pula.hr.
Prijedloge građani mogu predati i osobno u pisarnici Grada Pule (Stara tržnica 1), uputiti poštom na adresu: Grad Pula, Forum 1, 52100 Pula ili elektronskom poštom na adresu: proracun@pula.hr. Rok za dostavu prijedloga je 9. listopad 2017. godine.
Grad Pula ima aktivan i web servis na stranici www.proracun.pula.hrgdje građani mogu sudjelovati u kreiranju Proračuna.
O samom proračunu sve potrebne informacije mogu se dobiti i preko posebne aplikacije e-Proračun:  http://proracun.datasimplified.com/

Sljedeća javna tribina zakazana je za utorak 3. listopada za mjesne odbore Valdebek i Busoler te potom Gregovica, Kaštanjer i Monvidal. Idućeg dana, 4. listopada, na rasporedu je tribina za građane Velog Vrha i Štinjan, a posljednji dan održavanja javnih tribina je u četvrtak 5. listopada za mjesni odbor Šijana.

Pin It on Pinterest