Vatrometom i spektaklom “Zajedno u svjetliju budućnost”

 

Spektakularnim vatrometom i bogatim programom pod nazivom “Zajedno u svjetliju budućnost” sinoć je u pulskoj Areni obilježena 25. godišnjica uspostave diplomatskih odnosa između Narodne Republike Kine i Hrvatske te 68. godišnjica osnutka NR Kine.

U prepunoj Areni uz veleposlanika NR Kine Hu Zhaoming-a, svečanosti su prisustvovali pulski gradonačelnik Boris Miletić, istarski župan Valter Flego te brojni ugledni gosti.

Veleposlanstvo NR Kine, uz potporu Grada Pule i Istarske županije, odabralo je upravo Pulu kao mjesto grandiozne proslave čime je najveći istarski grad postao tek četvrto mjesto izvan Kine na kojem se događaj održao nakon Rima, Pariza i New Yorka. Tim je povodom cijela Arena bila je osvijetljena crvenom bojom kao simbolom Kine i jednom od dviju boja hrvatske šahovnice no glavni dio manifestacije, uz nastup glazbenika iz pokrajine Chengdu, bio je veliki vatromet koji je trajao čak 20 minuta.

Za visoke državne dužnosnike i strane veleposlanike bio je upriličen doček na crvenom tepihu, dok su u Areni nastupili članovi kineske umjetničke skupine Chengdu koji su izveli tradicionalne pjesme i plesova, pokazali kako izgleda kung-fu, a program su uveličali akrobati i plesači s maskama. Kina je zemlja duge tradicije poznata po nekim od tih elemenata kao što su borilačke vještine ili vatromet, no i Pula je poznata po tradicionalnom vatrometu kojim se svako ljeto otvara filmski festival.

Fotogalerija na linku;

https://www.facebook.com/pg/pulskasvakodnevnica/photos/?tab=album&album_id=1298049470307132

 

Pin It on Pinterest