Obogaćuje se sportska zona u Držićevoj ulici

 

Neposredno uz sportsko igralište u Držićevoj ulici, koje je prošle godine uređeno i koriste ga, između ostalog Osnova škola Centar te Sportsko-rekreativno društvo Stari Grad (SRD Stari Grad), danas su započeli radovi izrade betonskog temelja za postavu multifunkcionalne street workout sprave namijenjene vježbi snage i istezanja. Riječ je o spravi koja se sastoji od više elemenata: vertikalne i horizontalne ljestve, trovisinsko / četverovisinsko vratilo, trovisinsko vratilo malo  i sklekovi. Radovi se izvode u sklopu programa održavanja – malih komunalnih akcija Mjesnog odbora Stari Grad i planiraju se okončati do sredine listopada. Obzirom se lokacija nalazi u zoni zaštićeno kulturno-povijesne cjeline grada radovi će se izvoditi pod arheološkim nadzorom.

Izvođač radova je Cesta d.o.o..

Grad Pula kontinuirano osluškuju potrebe građana kako bi se kvalitetno planirale aktivnosti i realizirali sadržaji  koji će zadovoljiti sportsko-rekreacijske afinitete korisnika.

U prethodnom razdoblju tako uređeno je više zona za rekreaciju od čega se može izdvojiti postava novih osam fitnes sprava na području Busolera te dopuna fitnes sprava na Zeleniki na Stoji i u Štinjanu (šumica Fortin). Također u šumici na Gregovici postavljeno je deset sprava za fitness, kao i sedam sprava u sklopu multifunkcionalnog igrališta u Valdebeku.

Pin It on Pinterest