OTVORENO SVJETSKO PRVENSTVO U BOĆANJU ZA OSOBE S INVALIDITETOM

 

Kansas City/USA, 22.-30. rujna 2017. godine

DAVOR KOMAR I MELISA OSMANOVIĆ ČETVRTI U PAROVIMA. KOMAR ČETVRTI POJEDINAČNO, MELISA OSMANOVIĆ PETA POJEDINAČNO

Član i članica našeg Kluba, Davor Komar i Melisa Osmanović, od 22.-30. rujna 2017. godine, kao članovi Hrvatske boćarske reprezentacije sudjelovali su na Svjetskom otvorenom prvenstvu u boćanju za
osobe s invaliditetom u Američkom gradu Kansas City-u, u organizaciji svjetske boćarske organizacije ‘BISFED’ i sudjelovanje 16 zemalja svijeta.
I u parovima i pojedinačno, naši su reprezentativci ušli među četvero najboljih. Igrajući u paru, Komar/Osmanović osvojili su 4. mjesto u sveukupnom poretku, dok su u pojedinačnim natjecanjima, osvojili
4. (Komar) i 5. (Osmanović) mjesto.

Razigravajući se po grupama naši su reprezentativci za sobom ostavili boćarske velesile (u parovima USA, Japan, Slovačka, Kanada…, u pojedinačno USA, Njemačka, Japan, Slovačka, Bermuda…).
Nažalost usprkos ulasku među četiri najbolja u parovima i pojedinačno, toliko priželjkivana medalja nije osvojena, za čime iskreno žalimo.
Ovo je ujedno i najbolji rezultat ikad ostvaren od strane Hrvatske boćarske reprezentacije osoba s invaliditetom.

Hrvatsku reprezentaciju u SAD vodio je izbornik Tomislav Bunjevac. Ovo su za naše reprezentativce drugi osvojeni bodovi za svjetsku rang listu i sudjelovanje na svjetskom prvenstvu 2018. godine, kao i za mogući nastup na paraolimpijskim igrama 2020. godine. Ovim rezultatom/sakupljenim bodovima, Komar i Osmanović ušli su među prvih 15 na svjetskoj rang listi parova i pojedinaca.
Iskrene čestitke našim pobjednicima!

Što se tiče daljnjih međunarodnih natjecanja, Davor Komar i Melasa Osmanović, kao članovi Hrvatske boćarske reprezentacije krajem ovog mjeseca putuju na Europsko prvenstvo u Portugal, gdje također očekujemo visoke plasmane naših boćara.

Više o svemu i o ovom svjetskom prvenstvu možete pogledati na internet stranici našeg Kluba
WWW.ISTRIJANA.HR, WWW.BISFED.COM i WWW.USABOCCIA.ORG.

( BOĆARSKI KLUB OSOBA S INVALIDITETOM ISTARSKE ŽUPANIJE ‘ISTRIJANA’ )

Pin It on Pinterest