Jubilarni 20. Obrtnički sajam Istre na Karolini od 12.-15.10

 

Od 12. do 15. listopada na pulskoj će se Karolini održati tradicionalni, a ove godine i jubilarni 20. Obrtnički sajam Istre. Program ovogodišnjeg sajam predstavljen je na današnjoj konferenciji za novinare u prostorijama Obrtničke komore Istarske županije. Na gotovo 900 četvorna metra unutarnjeg i 700 četvorna metra vanjskog izložbenog prostora predstavit će se ukupno 118 izlagača od čega je njih 53 iz Istarske županije, 74 iz ostalih dijelova Hrvatske te 3 izlagača iz inozemstva.

„Obrtnički sajam Istre jedna od većih sajamskih manifestacija na ovim prostorima i važno je mjesto za jačanje i promicanje obrtništva kao ključnog potencijala u stvaranju dodane vrijednosti i generiranju novih radnih mjesta. Pula je danas grad s najviše poduzetnika u Hrvatskoj i grad koji najviše izdvaja za poduzetnike, što ne bi bilo moguće da se kroz godine nismo opredijelili za ulaganje u  razvoj poduzetništva. Svim vrijednim obrtnicima želim od srca čestitati na njihovom uspjehu i ustrajnosti u radu, a sve naše sugrađane pozivam da posjete sajam“, poručio je zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek.

Istarski župan Valter Flego istaknuo je kako će županija i dalje biti partner obrtnicima i poduzetnicima, zbog čega su i pokrenute kreditne linije namijenjene poduzetništvu s ciljem poticanja gospodarskoj rasta i razvoja.

Predsjednica Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić najavila je kako će se u sklopu Obrtničkog sajma održati i prvi Dani energetske učinkovitosti koji će okupiti 12 izlagača, a pored okruglog stola na temu energetske učinkovitosti predviđene su i razne prezentacije.

Predsjednik Obrtničke komore Istarske županije Mario Paliska zahvalio je svima koji sudjeluju i koji podržavaju sajam te je izrazio zadovoljstvo što i ove godine za sajmom vlada velik interes, kako posjetitelja tako i samih izlagača. Današnjem predstavljanju programa sajma sudjelovali su i predstavnici glavnog sponzora sajma, odnosno Istarske kreditne banke Umag na čelu s predsjednikom uprave Mirom Dodićem.

Organizatori sajma koji se otvara u četvrtak 12. listopada u 11,00 sati su Obrtnička komora Istarske županije, Istarska županija, Grad Pula, Hrvatska obrtnička komora te Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Pula, a pokrovitelj je Ministarstvo poduzetništva i obrta Republike Hrvatske.

Pin It on Pinterest