Delegacija Križevca u posjetu Puli

 

U Komunalnoj palači u Puli danas je upriličen prijem za delegaciju Grada Križevca koji su činili zamjenik gradonačelnika Križevca Danijel Šaško, stručni suradnik za poslove gradonačelnika Dragutin Andrić i viši referent za informatičke poslove Tomislav Jakopčić, a na prijemu su sudjelovali predstavnici Grada Pule, zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci i pomoćnica pročelnika Ureda Grada Lovorka Hajdić-Golja.

Zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci srdačno je pozdravila delegaciju Križevca te im je ukratko predstavila informatičke on-line projekte koje Grad Pula koristi, a koji su se pokazali kao iznimno uspješne reforme gradske uprave posljednjih godina.

Zamjenika gradonačelnika Križevca Danijela Šaška posebno je zanimao način na koji funkcioniraju e-Vrtići te iskustvima e-potpisa u svakodnevnom poslovanju Grada.

“Projekt e-Vrtića, koji je nedavno po drugi put osvojio Nagradu za inovativnost i kreativnost u kategoriji Kreativni i inovativni razvojni program jedinica samouprave – gradovi od strane Mreže za razvoj i kreativnost, pokrenuli smo kako bi roditeljima olakšali i ubrzali proces upisa njihovih mališana u dječje vrtiće, a važan je korak bio i realizacija aplikacije koja nam uz suradnju s MUP-om direktno omogućuje pristup trenutnim prebivalištima građana što nam u znatnoj mjeri pomaže prilikom upisa. Uz to, roditeljima vrtićke djece prilikom upisa nisu potrebni dokumenti prebivališta što smanjuje stres i štedi vrijeme.” – pojasnila je zamjenica gradonačelnika Puh Belci.

Nakon korisnih informatičkih savjeta i primjera dobre prakse Grada Pule u informatizaciju gradske uprave, delegacija Križevca je sudjelovala na prezentaciji cjelokupnog e-poslovanja Grada Pule koju su vodili pomoćnica pročelnika Ureda Grada Lovorka Hajdić-Golja i savjetnik za informatiku Dražen Stepanov.

Pin It on Pinterest