Održane javne tribine za Mjesne odbore Veli Vrh i Štinjan

 

Javne tribine namijene građanima mjesnih odbora s ciljem zajedničkog kreiranja proračuna Grada za 2018. godinu održane su jučer za stanovnike MO Veli Vrh i Štinjan .
Zamjenik gradonačelnika Robert Cvek u pratnji zamjenice gradonačelnika Elene Puh Belci i pročelnika gradskih upravnih odjela te predstavnika gradskih trgovačkih društava i javnih ustanova, otvorio je javne tribine istaknuvši kako su predstavnici grada i ove godine s građanima po svim mjesnim odborima kako bi saslušali prijedloge i potrebe građana, te kako bi zajedničkim snagama pokušali odgovoriti na njih te ih, u skladu s financijskim mogućnostima, uvrstili u proračun za iduću godinu.

Stanovnici Velog Vrha prvi su imali tribinu te su se okupili u znatnom broju u prostorijama svog Mjesnog odbora te su zajedno pokušali pronaći rješenje za probleme koje ih muče. Prioritet većine građana na Velom Vrhu bila je kanalizacija i rješavanje oborinskih voda koje prilikom znatnih vremenskih neprilika stvaraju probleme stanovnicima jer im učestalo plave njive i stambeni projekti. Pročelnik za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu Giordano Škuflić rekao je da je upućen u tu problematiku, te da će Grad s rekonstrukcijom Vodnjanske ceste veći dio problema riješit sanacijom kritičnih područja, no također je upozorio i na trgovinska mešetarenja stambenih objekata gdje se često kupuju stanovi i kuće koji ne samo da se nalaze ispod razine ceste nego vrlo često nemaju sagrađenu odvodnju. Bilo je govora i o manjim ulicama u blizini Osnovne škole Veli Vrh za koje su građani predlagali kvalitetnije uređenje i obnovu za lakše i sigurnije prometovanje.

Na javnoj tribina namijenjenoj MO Štinjan građani su istaknuli zabrinutost zbog pretjerane buke u svojem mjestu tijekom ljetnih festivala, no također su uzeli u obzir i ekonomske prednosti koje ti festivali donose, pa su zajednički odlučili da će imati sastanak s organizatorima prije festivala kako ne bi bilo više neugodnosti za stanovnike dok traju festivali. Štinjanci su također predložili da se na postojećim autobusnim stajalištima označe prijelazi zbog djece koja onuda prelaze cestu poslije školske nastave. Osim navedenog građani  Štinjana željno iščekuju i proširenje groblja, a direktor Monte Gira Darko Buršić upoznao ih je s novostima vezanima uz projekt njegova širenja.

Javne tribine namijenjene mjesnim odborima nastavljaju se danas u 16:30 kada je na redu MO Šijana i u 18:30 za građane MO Busolera.

Pin It on Pinterest