Značajna ulaganja u infrastrukturu u Puli

 

Za uređenje Trga kralja Tomislava, De Villeovog uspona, Prolaza sv. Teodora i proširenje pulske zaobilaznice Grad Pula izdvojio gotovo 50 milijuna kuna

U posljednjih nekoliko godina u Puli se ulažu značajna financijska sredstva u infrastrukturu, poput izgradnje kanalizacije i nove plinske mreže, mnogo toga što oku nije toliko vidljivo. No, danas je prioritet postalo uređenje grada kako bi našoj tritisućljetnoj Puli dodali novi sjaj, posebice u starogradskoj jezgri koju ljeti posjećuje sve veći broj domaćih i stranih turista.

 

 

Jedan od važnijih projekata koji se provodio u sklopu uređenja samog središta grada zasigurno je rekonstrukcija Prolaza Sv. Teodora koji građanima omogućuje jednostavniji prolaz prema pulskoj rivi i koji je jedan od ključnih projekata za vraćanje Pule životu na moru. Osim toga, obnovljen je i De Villeov uspon koji je u ljetnom razdoblju jedno od najfrekventnijih lokacija za okupljanje mladih, ali i njihov umjetnički izričaj.

Osim toga, kako bismo ubrzali protočnost prometovanja i povećali sigurnost naših građana na cestama, započeli smo s uređenjem pulske zaobilaznice koja se danas nalazi u završnoj fazi i planira se okončati do sredine prosinca ove godine.

Video na linku;

https://www.youtube.com/watch?v=MApn-7IgeTY

 

Pin It on Pinterest