Provedena akcija u cilju zaštite osoba s invaliditetom

Kao što je najavljeno, policijski službenici Postaje prometne policije Pula-Pola su danas proveli prometnu akciju „Nadzor znaka pristupačnosti i mjesta rezerviranih za parkiranje vozila osoba s invaliditetom“.

Uz policijske službenike u prometnoj akciji sudjelovali i djelatnici Društva osoba s tjelesnim invaliditetom te djelatnici Pula parkinga sa specijalnim vozilom „pauk“ .

Prometna akcija provedena je na području grada Pule posebice oko trgovačkih objekata od  8 do 13 sati kojom prilikom je utvrđeno 18 prekršaja nepropisno parkiranih vozila na mjestima za invalide te su 3 vozila premještena specijalnim vozilom „pauk“. Također utvrđen je jedan prekršaj  zlouporabe korištenja znaka pristupačnosti osoba sa invaliditetom.

Iz sveg je vidljivo da i nadalje građani učestalo krše zakonske propise vezano za nepropisno parkiranje na mjestima  osoba sa invaliditetom te će policijski službenici i u narednom razdoblju vršiti nadzor i sankcioniranje takvih prekršaja a sve u cilju oslobađanja parkirnih mjesta i omogućavanja osoba sa invaliditetom da parkiraju svoj vozila na takvim predviđenim mjestima.    

Pin It on Pinterest