Otvorene 10. sportske igre Matice umirovljenika

 

U Domu hrvatskih branitelja u Puli uz glazbeni program pjevačkog zbora “Zlatne godine” otvorene su jubilarne 10. po redu sportske igre Matice umirovljenika Istarske županije, a svečanoj ceremoniji koja je označila početak igara nazočili su istarski župan Valter Flego i zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek.

Zamjenik gradonačelnika Robert Cvek iskoristio je priliku kako bi sve natjecatelje i okupljene srdačno pozdravio. “Izražavam veliko zadovoljstvo što smo već 10. put s vama te poručujem ako nešto služi na čast i na ponos onda je to vaša sportska aktivnost u zreloj dobi te se nadam da ću ja barem donekle biti aktivan kao što ste vi. Želim Vam puno sreće i zdravlja.” – kazao je zamjenik gradonačelnika Cvek

 

 

Istarski župan Valter Flego zahvalio se svim umirovljenicima za sve što su napravili i izgradili tijekom svog života. “Trudit ćemo se da Vam i  ubuduće barem dio onoga što ste postigli za našu Istru vratimo kroz posebne programe, kvalitetne projekte i izgradnju novih domova.” – poručio je župan Flego.

Predsjednik Matice umirovljenika Istarske županije Bruno Stermotić ove se godine posebno zahvalio gradonačelniku Pule Borisu Miletiću na održanom obećanju i poklonjenom elektronskom aparatu za pikado. Uz to zahvalio se i Gradu i Županiji koji od samih početaka podržavaju organizaciju sportskih igara Matice umirovljenika te je kazao kako i ove godine sudjeluju Udruge umirovljenika iz gotovo cijele Istre s oko 180 sportaša. Natjecanje će se odvijati u šahu, streljaštvu, boćanju, pikadu i kartanju (briškula i trešete).

Pin It on Pinterest