Miletić i Flego primili novog Generalnog konzula Republike Srbije u Rijeci

 

Pulski gradonačelnik Boris Miletić i istarski župan Valter Flego primili su danas u prostorijama pulske Komunalne palače novog Generalnog konzula Republike Srbije u Rijeci, Gorana Petrovića, u njegovom nastupnom posjetu Puli.

Generalni konzul Republike Srbije u Rijeci zahvalio se županu i gradonačelniku na prijemu te naglasio kako je  izabrao posjet Istri zbog njezine posebnosti i zbog mnogo lijepih priča koje je slušao od kolega o njezinoj ljepoti i specifičnostima , ali i o uvažavanju srpskih manjina. Nagalsio je da želi poboljšati kulturnu, poljoprivredu i gospodarsku suradnju između Hrvatske i Srbije, te da će se posebno na tom području zalagati za vrijeme svog mandata.

„Ponosan sam na svoj grad upravo zbog multikulturalnosti koju ste prepoznali i izabrali Pulu za susret“ rekao je Miletić. Zahavlio je konzulu na lijepim riječima za Pulu i Istru te naglasio kako grad ima dobru suradnju sa srpskom manjinom. „Kultura je univerzalna, razne manifestacije i brojnost ljudi pokazuju da prostori u kojima jesu manjine u Puli žive, nisu prostorije koje netko posjećuje jednom mjesečno, nego mjesto susreta koje promovira bogatstvo različitosti „ dodao je Miletić.

Župan se složio s Miletićem i rekao da kako na gradskoj razini tako i na županijskoj uvažavanje manjina i suživot je na jako dobroj razini te je to ujedno i ponos Istre različitost i suživot.

Pin It on Pinterest