GRAD VODNJAN-DIGNANO DOSTAVIO PRIKUPLJENU HUMANITARNU POMOĆ U SISAČKO-MOSLAVAČKU ŽUPANIJU

Jučer, 03. siječnja,  Gradonačelnik Grada Vodnjan-Dignano Klaudio Vitasović i pročelnik Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Filip Macan zajedno sa volonterima iz Vodnjana i Galižane dostavili su humanitarnu pomoć, odnosno prikupljenu hranu, odjeću i higijenske proizvode u potresom pogođena područja Sisačko-moslavačke županije. Dio je to humanitarne akcije koja se u Vodnjanu, Galižani i Peroju prikupljala 30. i 31. prosinca 2020. godine. Humanitarna pomoć je u suradnji sa lokalnim vlastima i stožerima dostavljena izravno u domove obitelji na područje Grada Gline, u naselja koja su smještena u najnepristupačnijim dijelovima Banovine.

Dio humanitarne pomoći je, već ranije, dostavljen u Petrinju, Mošćenicu te naselja Knezovljani i Mečenčani. Također Grad Vodnjan-Dignano je sa ostalim gradovima i općinama u Istarskoj županiji financijski pomogao Sisačko-moslavačku županiju.

„Građani našega Grada pokazali su veliku ljudskost, solidarnost, zajedništvo i brigu za stradale ljude u potresom pogođenim područjima te se svima u ime Grada zahvaljujem na doprinosu u prikupljanju humanitarne pomoći. Posebno se zahvaljujem i svim volonterima koji su sudjelovali i koji sudjeluju u Akciji prikupljanja pomoći te svima koji su sa svojim dostavnim vozilima dostavljali humanitarnu pomoć na dogovorene lokacije. Svi ste pokazali veliko srce i zato vam od srca zahvaljujem na svemu. Budimo i dalje blizu stradalima jer će im svaka buduća pomoć biti potrebna te pozivam sve građane da i dalje pomognu sukladno svojim mogućnostima“ istaknuo je Gradonačelnik Vitasović.

Obavještavamo sve građane da se humanitarna pomoć može dostaviti putem Crvenog križa Istarske županije koji je zadužen za koordinaciju aktivnosti prikupljanja i dostave materijalne i nematerijalne pomoći za potrebe ugroženih područja Sisačko-Moslavačke županije te stoga pozivamo sve pravne i fizičke osobe koje su spremne pomoći da kontaktiraju organizaciju Društva Crvenog Križa Istarske županije i da ne poduzimaju samoinicijativno aktivnosti za odlazak na ugrožena područja, već da pričekaju upute koje će biti objavljene na web stranici i društvenim mrežama Društva Crvenog Križa Istarske županije.

Odgovori

Pin It on Pinterest