Predstava „Paralele“ u petak u Medulinu

 

Dana 20. listopada 2017. godine u Društvenom domu Medulin, Centar 58/I s početkom u 20,00 sati održati će se predstava Paralele, riječkog TEATRA SCENA.
Premijera predstave izvedena je 1. travnja 2017 godine na „Smotri amaterskih kazališta Primorsko Goranske županije“

Predstava „PARALELE“ je pobijedila na Smotri amaterskih kazališta PGŽ te je predstavljala PGŽ na 57. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera. Na Smotri amaterskih kazališta PGŽ su dvoje glavnih glumaca (Nikola Šubić i medulinac Alen Lorencin) osvojili nagrade za najbolje muške uloge, te na 57. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera su nominirani za najbolju mušku ulogu (Alen Lorencin), za najbolji tekst (Nikola Šubić), a dobili su posebno priznanje
za vizualni identitet predstave.

Kratko o predstavi od selektorice i kazališne kritičarke Gordane Ostović

TEATAR SCENA – Predstava: PARALELE, Autor teksta: Nikola Šubić, Režija: zajednička režija članova Teatra „Scena“

Predstava „Paralele“ duhovit je tekst o dvojci muškaraca različitih karaktera i obrazovanja koji se susreću na Zavodu za zapošljavanje. Tekst vrlo dobro prati razvoj njihovih odnosa u neobičnim situacijama i njihovo postupno zbližavanje usprkos različitostima, a vrlo uvjerljivo postavlja karaktere. Već je na početku jasno da je jedan uljudan, miran, nekonfliktan ekonomist, dok je drugi robusniji, temperamentniji, ali snalažljiviji, fizički radnik. Kvaliteta ove predstave ne leži samo u dobro složenom tekstu aktualne tematike nego i na glumcima Alenu Lorencinu i Nikoli Šubiću koji su na blagim stereotipovima napravili punokrvne likove i zaslužili da ravnopravno podijele nagradu za najboljeg glumca. Njihovi se karakteri otkrivaju
u odnosu sa bivšim i sadašnjim ženama, u suludim vožnjama i međusobnim povjeravanjima, utječu jedno na drugo i pokazuju da, iako su dva svijeta različita, mogu funkcionirati kao prijatelji. Moram pohvaliti i režiju jer je ekipa od samo nekoliko kartonskih kutija tijekom igre preslagivanjem stvarala različite prostore; od kuće i auta do kafića i ta maštovita kombinatorika sjajno je pridonosila dinamici predstave koja je zaslužila sudjelovanje na 57. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera.

NAPOMENA: Predstava je za odrasle, ali nije zabranjena za djecu
Trajanje predstave cca 1 sat.

Režija: Svi članovi Teatra „Scena“
Uloge:
Tomislav: Nikola Šubić
Cile: Alen Lorencin
Maca: Dijana Galjanić
Marijana: Danijela Macura
O kazališnoj udruzi:
Teatar „Scena“ je udruga osnovana 28. rujna 2009. godine u cilju promicanja, razvitka i unapređenja kazališne kulture među građanima kroz pripremanje i izvođenje kazališnih predstava posebice s tematikom humanističkih, miroljubivih i socijalizirajućih sadržaja. Svrha joj je okupljanje mladih pisaca, redatelja, dramaturga, scenografa, kostimografa, glumaca te suradnja sa srodnim udrugama u svrhu stvaranja sadržajnijeg kulturnog života.

Pin It on Pinterest