Fažanski gušti i delicije – gljive, orade, divljač

 

Ugostitelji Općine Fažana i TZO Fažana pozivaju Vas od 20.listopada do 22. listopada 2017. na „pijat pun čarolije“   maštovitih menija od jesenjskih delicija.

Ugostiteljski objekti Fažane i Valbandona  u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Fažana već osmu godinu za redom  organiziraju  tradicionalnu gastro manifestaciju  Fažanski gušti i delicije – gljive, orade i divljač  koja  će se održati  od petka, 20.listopada do nedjelje  22. listopada 2017.  godine.

Ciljem prezentacije sezonskih  autohtonih jela fažanski ugostitelji  i TZO Fažana  žiteljima Istre i dragim nam gostima, tijekom jeseni i  proljeća u  ugostiteljskim objektima nude razne specijalitete od sezonskih namirnica.Tako su u ovom jesenjskom ciklusu ugostitelji  odabrali sezonske namirnice gljive, orade i divljač te će svaki  posjetitelj moći pronaći sebi jelo po „guštu“ ili „pjat pun čarolije“.

Iz maštovitih menija od nekoliko slijedova nude se jela jela pripremljena  na tradicionalan način, ali i puštajući na volju kuhara, da nam zagolica nepce uz   lovački ragu od srnetine i gljiva s palentom, krem ribljom juhom od orade s motrom, njoke s divljači, pljukance s vrganjima, juhu od jesenskih miješanih gljiva, filet od orade na kremici od krumpira i gljiva te se zasladite uz semifredo sa šumskim voćem i pinjolima, štrudlu od jabuke sa sladoledm od cimeta, tortu od kestena, plačinkom s orasima i slatkom kremom od buče.U ovogodišnjim jesenskim guštima i delicijama sudjeluje sedam  ugostitelja iz Fažane i Valbandona:
– restorani: Plavi, Marina;

–  konobe: Stara konoba i  Ulika iz Fažane, Navetta iz  Valbandona

– bistro K&F, gostionica Fasana

Maštovite menije  od jesenskih delicija možete pronaći na www.infofazana.hr.

Pin It on Pinterest