Svečano obilježen Dan kravate u Puli

 

Povodom obilježavanja Dana kravate, 18. listopada u pulskoj gimnaziji otvorena je modna revija posvećena kravati koju je otvorio zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek.

Podsjetivši na 2003. godinu kada je oko pulske Arene svezana najveća kravata na svijetu, Cvek je rekao da je kravata prepoznatljiv hrvatski simbol, ali i  snažan simbol vrijednosti i prepoznatljivosti u svijetu.

O samoj reviji učenika govorila je ravnateljica škole Branka Antunović-Piton i  profesorica Elizabeta Pavlović koje  njeguju obilježavanje Dana kravate zajedno s učenicima te su i ove godine izrazile zahvalnost Gradu Puli na pomoći pri organiziranju događaja.

Prisutnima se obratio i glavni tajnik Academie Cravatice Dino Bedrina koji je rekao da je ponosan na ovaj dan, koji predstavlja zajedništvo i simboliku i spaja sve generacije, zahvalivši svima koji su doprinijeli da ovaj događaj zaživi.

Nakon uvodnog dijela programa i predstavljanja revije, okupljeni su krenuli prema parku Petra Krešimira IV gdje su se pridružili predstavnicima i učenicima Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna te Škole za ugostiteljstvo i turizam .

Zamjenik gradonačelnika Robert Cvek na kraju je simbolično zavezao kravatu na bisti slavnog hrvatskog pravnika i političara Matka Laginje.

Foto galerija na linku;

https://www.facebook.com/pg/pulskasvakodnevnica/photos/?tab=album&album_id=1323229684455777

 

Pin It on Pinterest