1.DAN MANIFESTACIJE „PAZI ŠTO JEDEŠ“

 

7. PAZI ŠTO JEDEŠ – održava se od 20.-22. listopada 2017. godine u Zajednici Talijana, Circolu u Puli, kao jedinstveno događanje namijenjeno svima koji žele na jednom mjestu, dobiti sve informacije o zdravoj i tradicijskoj prehrani.

Jučer je svečanim otvorenjem i službeno započela trodnevna manifestacija „Pazi što jedeš“ koja se ove godine održava od 20.-22.10.2017. godine u Circolu, Pula. Manifestacija ima za cilj promoviranje zdravog načina življenja i prehrane te prenošenje znanja o tradicionalnim receptima. Organizator je pripremio brojne radionice, stručna predavanja, prikazivanja etnografskih filmova te sajam certificiranih ekoloških proizvoda. Zahvaljujući raznovrsnom programu svaki posjetitelj može pronaći nešto za sebe.

Voditeljica ovog projekta, mr. sc. Tanja Kocković Zaborski iz Etnografskog muzeja Istre u Pazinu održala je kratak govor povodom otvaranja manifestacije “Pazi što jedeš” te na taj način pozdravila sve posjetitelje.  Među brojnim posjetiteljima prvog dana manifestaciju su posjetili i predsjednica Županjiske komore, Jasna Jaklin Majetić, zamjenica gradonačenika Pule, Elena Puh Belci, predstavnici Sveučilišta u Puli te predstavnici lokalnih akcijskih grupa iz Istre.

Program je nastavljen prezentacijom i degustacijom  Pazinskih cukerančića. Posjetitelji su bili oduševljeni zanimljivom prezentacijom koju je vodila Robertom Krivičić (LAG Središnja Istra) te s samom metodom izrade cukerančića koju je vješto prezentirala Davorka Šajina iz Agroturizam Ograde.

Veseli i činjenica da su mlađe genaracije prepoznale brojne koristi koje pruža ova manifestacije te se pridružili radionicama koje su danas bile organizirane su najmlađe posjetitelje.  Tako su najmlađi školarci naučili kako spremiti zdravi I ukusni voćni smoothie te su se dobro zabavili u likovnom dijelu radionice.

U sklopu manifestacije na Fakultetu ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” održao se “Studentski dan” osmišljen kao platforma za studente koji su na taj način predstavili rezultate svojih istraživanja i zaključke na temu prehrane, održivog razvoja i ekologije.

U sklopu dijela manifestacije pod nazivom „Dnevni boravak“ održana je prezentacija eko bire KAMPANJOLA. Svi zainteresirani ljubitelji piva imali su priliku saznati nešto više o ekološkoj proizvodnji, ali i degustirati eko biru uz prigodni eko čips od batata.

Posjetitelji su tijekom cijelog dana mogli posjetiti i sajam s preko 30 ekoloških izlagača iz cijele Hrvatske. Na sajmu su ljubitelji kvalitetne zdrave hrane kupovali razne proizvode, od povrća, maslinovog ulje, do kozjeg sira i raznih drugih delicija.

Foto galerija na linku:

https://www.facebook.com/pg/pulskasvakodnevnica/photos/?tab=album&album_id=1326280780817334

Pin It on Pinterest