Obilježena 25. obljetnica osnivanja pulske HVIDRA-e

 

U sklopu svečanog obilježavanja 25. obljetnice osnivanja pulskog ogranka HVIDRA-e (Hrvatski vojni invalidi Domovinskog rata) jučer su predstavnici udruge HVIDRA i udruga proizašlih iz Domovinskog rata

zajedno s pročelnikom Ureda Grada Aleksandrom Matićem položili vijence na Centralnom križu gradskog groblja u Puli i na spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u parku Franje Josipa I.

 

 

Okupljeni su minutom šutnje odali počast svim stradalim i ranjenim pripadnicima HVIDRA-e u Domovinskom ratu i svima koji su dali svoje živote na oltaru domovine.

Svečanost se nastavila u Domu hrvatskih branitelja gdje je u ime Grada Pule zamjenik gradonačelnika Robert Cvek primio zahvalnicu udruge HVIDRA Pula zbog iznimnog doprinosa u potpori radu udruge.

Zamjenik gradonačelnika Robert Cvek ovom je prilikom poručio kako mu je velika čast sudjelovati na obljetnici na kojoj zajedno odajemo dužnu počast svima koji su se borili za slobodnu, demokratsku i neovisnu Hrvatsku, te se prisjećamo svih koji su za sve što danas imamo dali svoj život i zdravlje.

Pin It on Pinterest