Potpisan sporazum o budućem razvoju rovinjske bolnice

 

Istarski župan Valter Flego, gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga i ravnatelj Bolnice za ortopediju i rehabilitaciju „Prim. dr. Martin Horvat“ Marinko Rade danas su, u Rovinju, potpisali dva značajna sporazuma za budući razvoj bolnice.

Sporazumom o financiranju i kreditnoj suradnji spomenute su strane iskazale namjeru o ulaganju u Bolnicu u ukupnom iznosu od 20 milijuna kuna. Naime, Sporazumom je utvrđeno kako će Istarska županija na županijskoj Skupštini donijeti Odluku o davanju suglasnosti za zaduživanje Bolnici u navedenom iznosu, a kredit će u jednakom  omjeru otplaćivati Županija, Grad i Bolnica.

Drugim ugovorom, odnosno Okvirnim sporazumom o suradnji, kojeg je potpisao i direktor javne ustanove Valbruna sport d.o.o Rovinj Branko Rajko, iskazana je namjera za zajedničku realizaciju sportsko-lječilišnog bazenskog kompleksa. Sporazumom je utvrđeno kako Istarska županija pravo građenja kompleksa prenosi na Grad Rovinj. Prema Sporazumu, Bolnica će snositi troškove opremanja dijela sportsko-lječilišnog bazenskog kompleksa namijenjenog isključivo pacijentima Bolnice, dok će troškove izgradnje kompleksa i troškova opremanja drugog dijela objekta snositi Grad Rovinj.

Kako je rečeno tijekom potpisivanja, uređenje Bolnice za ortopediju i rehabilitaciju od zajedničkog je interesa, a omogućit će zdravstvenu uslugu po najvišim i najsigurnijim standardima, na dobrobit svih pacijenata.

Kreditna sredstva, kazao je ravnatelj Rade, bit će utrošena za obnovu stolarije, fasadu, uređenje soba te izmjenu toplinskog sustava, a dio sredstava bit će osigurana i od strane Ministarstva zdravstva te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

„Obećali smo da ćemo stabilizirati Bolnicu i spasiti je, što smo i učinili. Obećali smo i kako ćemo svi skupa investirati u nju i sad krećemo i s time. Dugoročno gledano, ulaganja će omogućiti Bolnici da postane jedna prepoznatljiva i kvalitetna ustanova koja će vrlo efikasno pomoći našim pacijentima“, istaknuo je ravnatelj.

Uređenje Bolnice od iznimne je važnosti i za Istarsku županiju, kao njezinog osnivača i vlasnika zemljišta na kojem se ona nalazi.

„Ponosan što smo danas potpisali ova dva značajna ugovora kojima osiguravamo novi iskorak bolnice dr. Martina Horvata. Drago mi je što na samome početku mandata definiramo aktivnosti koje ćemo provoditi u sljedećih par godina, a ovdje je riječ o velikom ulaganju u Bolnicu, kakvo od kad postoji Istarska županija nije još nikad učinjeno“, naglasio je župan Flego dodajući kako će se, nakon spomenutih ulaganja, Bolnica pozicionirati u jednu od vodećih specijalnih bolnica ne samo u Hrvatskoj, već i puno šire.

„Zadovoljan sam izuzetnom suradnjom s Gradom Rovinjem. Kao što smo se i dogovorili, zajedno s Gradom Rovinjem idemo ulagati sredstva u podizanje razine zdravstvene i sportske usluge za građane Istre“, zaključio je župan Flego.

Za Grad Rovinj ulaganje u Bolnicu za ortopediju i rehabilitaciju „Prim. dr. Martin Horvat“ donijet će dodatnu vrijednost u pružanju zdravstvenih usluga kako za građane, tako i za sve goste.

„Današnje potpisivanje ovih dva Sporazuma od izuzetne je važnosti prije svega za sportski i društveni razvoj našega grada. Ovom investicijom osiguravamo budući razvoj našeg plivačkog i vaterpolo kluba, ali i omogućavamo svim građanima bolje uvjete za psiho-fizičke aktivnosti. Obnovom same bolnice stvorit će se dodatni uvjeti za ostvarivanje ciljeva Bolnice, a tu je samostalnost u prihodima i još bolji plasman usluga, osobito u zdravstvenom turizmu“, poručio je rovinjski gradonačelnik.

Pin It on Pinterest